Συνεχίζονται οι διακομιδές από το νοσοκομείο Κυθήρων προς την Αττική

Στο επίκεντρο ξανά η υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Μία ακόμη αεροδιακομιδή ασθενούς από τα Κύθηρα προς νοσοκομείο της Αττικής πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου 2026, επιβεβαιώνοντας τον κρίσιμο ρόλο των πτητικών μέσων για την υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

According to επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και επ’ ωφελεία του ΕΚΑΒ, διατέθηκε ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος τύπου Β-360C (δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος). Το αεροσκάφος επιχείρησε στα Κύθηρα, απ’ όπου και παρέλαβε έναν ασθενή, μεταφέροντάς τον με ασφάλεια στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας προκειμένου να λάβει την απαραίτητη εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.

Η επιχείρηση στα Κύθηρα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο μπαράζ αεροδιακομιδών που έλαβαν χώρα την ίδια ημέρα από διάφορα νησιά. Συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία συμπλήρωσε 7,5 ώρες πτήσης σε 3 αποστολές, μεταφέροντας συνολικά 5 ασθενείς (μεταξύ των οποίων και ένα παιδί) από Ζάκυνθο, Κω, Κάρπαθο, Μύκονο και Κύθηρα προς τον Άραξο και την Ελευσίνα.

Στο επίκεντρο ξανά η υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Η σταθερή συχνότητα με την οποία απαιτούνται αεροδιακομιδές από το Γ.Ν.-Κ.Υ. Κυθήρων «Τριφύλλειον» φέρνει ξανά στην επιφάνεια την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα του νησιού.

Όπως τονίστηκε με τον πιο δραματικό τρόπο στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου (ΤΕΣΟΠΠ) στις 6 Απριλίου, το νοσοκομείο μαστίζεται από σοβαρή έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Η αδυναμία διαχείρισης κρίσιμων ή εξειδικευμένων περιστατικών σε τοπικό επίπεδο καθιστά την άμεση μεταφορά ασθενών στην Αθήνα μονόδρομο.

Ειδικά τώρα, κατά την περίοδο των πασχαλινών διακοπών όπου ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται, τα «φτερά» της Πολεμικής Αεροπορίας αποδεικνύονται για άλλη μια φορά η απόλυτη σανίδα σωτηρίας, μέχρι να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στη στελέχωση των τοπικών υποδομών υγείας.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Στο πλευρό των ναυτικών μας το Λιμενικό Ταμείο Κυθήρων

Μέσα στο κατανυκτικό κλίμα των ημερών και με την...

Η Εκπαίδευση στην Κέρκυρα κατά την Περίοδο της Αγγλοκρατίας (1814-1864)

Στα 1814 η διοίκηση των "Ιονίων Νήσων" ανατέθηκε στους...

Οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες των Κυθήρων

Τα Κύθηρα, ή Τσιρίγο όπως επικράτησε να λέγονται από...

Τσιριγώτικα τραγούδια: Ένα ταξίδι μέσα από τους στίχους και την παράδοση

Το αφιέρωμα αυτό είναι μια ωδή στο «Τσιρίγο», όπως...

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, για το Πάσχα

«Το Πάσχα, η κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, είναι πάνω...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img