Παρ, 05 Δεκ 2025
14.5 C
Kythera

Αντιστέκονται για δεύτερη ημέρα οι Καραβίτες: «Δήμαρχε έλα εδώ»

Από τις 7.00 το πρωί της Τετάρτης, για δεύτερη ημέρα, συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι του Καραβά στο σημείο όπου ο Δήμος Κυθήρων επιχειρεί να ανοίξει νέα γεώτρηση, προκειμένου –όπως υποστηρίζουν– να εμποδίσουν μια διαδικασία που θεωρούν παράνομη και καταστροφική για το χωριό τους.

Η παρουσία των κατοίκων είναι μαζική και αποφασιστική, με τους συγκεντρωμένους να τονίζουν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την πραγματοποίηση του έργου χωρίς προηγούμενη μελέτη και διαβούλευση. Στο σημείο βρίσκονται ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, γεγονός που έχει ανεβάσει το κλίμα έντασης.

Οι Καραβίτες καταγγέλλουν ότι η δημοτική αρχή αγνοεί συστηματικά τις αποφάσεις της λαϊκής συνέλευσης, η οποία είχε ζητήσει ρητά να μην προχωρήσει καμία γεώτρηση χωρίς να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επηρεαστεί η βρύση στο Κεραμάρι και η ρεματιά του χωριού.

Παράλληλα, ζητούν την παρουσία του ίδιου του Δημάρχου Κυθήρων στο σημείο και καταγγέλλουν ότι «δεν έχει πατήσει ποτέ στο χωριό να συζητήσει το θέμα».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img