Τετ, 18 Φεβ 2026
12.4 C
Kythera

Νέος πρόεδρος για τον Καραβά ο Ζαχαρίας Σουρής. Ένταση και αντιπαραθέσεις στη συνεδρίαση (video)

Η τρίτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων για το 2025, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00, είχε μοναδικό θέμα την εκλογή νέου Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καραβά, μετά το θλιβερό γεγονός του αδόκητου χαμού του Κοσμά Τζωρτζόπουλου. Η διαδικασία εξελίχθηκε σε ένα θερμό πολιτικό σκηνικό, με νομικές αμφισβητήσεις και έντονη διαφωνία για τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Από την έναρξη της συνεδρίασης, μέλη της ελάσσονος αντιπολίτευσης διατύπωσαν ενστάσεις για τη διαδικασία διεξαγωγής της εκλογής. Η βασική διαφωνία αφορούσε το αν η ψηφοφορία έπρεπε να είναι μυστική ή φανερή. Εν τέλει μετά από αντιπαραθέσεις και τελική εισήγηση του Προέδρου κ. Καψάλη, αφού είχε διακοπεί για σύντομο διάστημα η διαδικασία, το σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία να γίνει φανερή ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι της κοινότητας είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει γενική συνέλευση στις 30 Ιανουαρίου, όπου είχαν εκφράσει την επιθυμία τους ο νέος πρόεδρος να προέρχεται από την παράταξη του εκλιπόντος. Το ψήφισμα που εκδόθηκε, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, αποτελούσε μια δημοκρατική έκφραση της κοινότητας και έπρεπε να γίνει σεβαστό.

Αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:

  • Zacharias Souris: 11 ψήφοι
  • Anargyros Sofios: 3 ψήφοι
  • Λευκό: 1 ψήφος

🔹 Υπέρ του Ζαχαρία Σουρή ψήφισαν:

  • Matina Varda
  • George Stratigos
  • Ορέστης Φατσέας
  • Panagiotis Zantiotis
  • Dimitris Kalligeros
  • Yannis Katsanevakis
  • George Kominos
  • Zacharias Souris
  • Panayiotis Megalokonomos
  • Πάρης Γεωργιλάς
  • Nikos Magoulas

🔹 Υπέρ του Ανάργυρου Σοφίου ψήφισαν:

  • Costas Kapsalis
  • Anargyros Sofios
  • Andreas Mariatos

🔹 Λευκό ψήφισε:

  • Γιάννης Κασιμάτης

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης ακολούθησε η 4η με θέματα ημερήσιας διάταξης η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς εντάσεις.

Αντιδράσεις και εξελίξεις

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, κάτοικοι που παρευρίσκονταν στην αίθουσα εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια, με πολλούς να θεωρούν ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αγνόησε τη λαϊκή βούληση. Οι πολιτικές εντάσεις που προέκυψαν από τη διαδικασία αναμένεται να επηρεάσουν τις ισορροπίες στο Δήμο το προσεχές διάστημα.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img