Bekatorou named the Vice President of the Sailing Federation!

Τον άνθρωπο που κατήγγειλε ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά σε ηλικία 22 ετών αποκάλυψε η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που άνοιξε μέσα στην εβδομάδα, με τις καταγγελίες της πρώην Ολυμπιονίκη. Κι όπως φαίνεται η επίσημη απάντηση-ντροπή της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, καθώς εμπλέκεται ο νυν αντιπρόεδρος Αριστείδης Αδαμόπουλος.

Ο Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου (η συγκεκριμένη παράταξη έχει 7 διαδοχικές θητείες!!!). Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να συνεχίσει να βρίσκεται στα πράγματα.

mpekatoroy-arthro

Ήδη σιγά, σιγά κι άλλες αθλήτριες εμφανίζονται και καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά, ωστόσο η διαφορά είναι ότι η Μπεκατώρου πριν μιλήσει δημόσια για τον εφιάλτη που βίωσε, είχε βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα όπου κατήγγειλε τον συγκεκριμένο παράγοντα και τον κατονόμασε.

Κι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτήν την θλιβερή ιστορία είναι ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος (όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Federation) ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή!

Υπενθυμίζουμε ότι η Σοφία Μπεκατώρου στις 20 Δεκεμβρίου μιλώντας στο Marie Claireαποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας, ενώ στο Πρώτο Θεμα που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε και νέες δηλώσεις της δις Ολυμπιονίκη για το συγκεκριμένο θέμα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Επίσης να σημειωθεί ότι τον αντιπρόεδρο της Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας βαραίνει και η καταγγελία του Νίκου Κακλαμανάκη ο οποίος προσέφυγε στην ΕΦΙΠ (Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος).

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης και νυν προπονητής του Βύρωνα Κοκκαλάνη είχε δεχθεί φραστική επίθεση από τον Αδαμόπουλο σε συνάντηση της ολυμπιακής ομάδας (είχε ως θέμα την Ολυμπιακή προετοιμασία). Όπως αναφέρει στην καταγγελία του, ο Αδαμόπουλος απαίτησε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, ο οποίος συντόνιζε τη συζήτηση, να αφαιρέσει το λόγο από τον Κακλαμανάκη γιατί βρίσκεται σε αντιδικία με την Ομοσπονδία!

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

About the reopening of the Livadi Stadium and the surrounding area

In our effort to reopen the football field but...

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img