Ταξίδι στα Κύθηρα – Προλαβαίνουμε ένα ακόμα μπανάκι;

Το νησί όπως το είδε και το έζησε η Ειρήνη Αργείτη

Πώς να μην ερωτευτείς το νησί των Κυθήρων; Στον αφρό των κυμάτων του γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη. Τα Κύθηρα, ή Τσιρίγο εκτείνεται στον Λακωνικό Κόλπο και φανερώνει τις κρυμμένες ομορφιές του στους περιπετειώδεις επισκέπτες.

Διακόφτι ΝΑΥΆΓΙΟ ΚΎΘΗΡΑ
Το Ναυάγιο στο Διακόφτι

Η απλότητα και η σύνθεση, η δράση και η ηρεμία, το λαϊκό και το αριστοκρατικό στοιχείο συνυπάρχουν αρμονικά. Το νησί είναι κυρίως καλοκαιρινός προορισμός και παρακάτω θα βρείτε ξεχωριστές προτάσεις για μπάνιο. Άλλωστε στα Κύθηρα, το υδάτινο στοιχείο αναδύεται από παντού.

5C8D0FC2 C3C2 4CC2 8708 094FEA4C356F 1536x687 1
Limnionas

Το νησί ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις γιατί διαθέτει ποικιλία στις παραλίες, όπως βραχώδεις ακτές, παραλίες με βότσαλο και χρυσές αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά, πράσινα και μπλε χρώματα. Οι παραλίες είναι προσβάσιμες οδικώς, με μονοπάτι (προσοχή μην χαθείτε!) ή με βάρκα.

Πράσινη Λίμνη

Ο καταρράκτης βρίσκεται στο χωριό Μυλοπόταμος. Είναι ένα πολύ γραφικό χωριουδάκι και από εκεί ξεκινάει η πεζοπορική διαδρομή. Ο επισκέπτης περιτριγυρίζεται από τρεχούμενα ρυάκια και διασχίζει τη μικρή γέφυρα όπου καταλήγει στους νερόμυλους και στον Καταρράκτη της Φόνισσας/ ή Νεράιδας.

4AB35006 594B 4B41 8455 A5A6AEB4DFFF 1270x1536 1

 

Αρκετοί επισκέπτες κολυμπούν στη λιμνούλα που έχει σχηματιστεί λόγω του καταρράκτη ή κάνουν ανάβαση με σχοινιά στο χώρο με τον εκπαιδευτή.

Η κεντρική παραλία του κοσμικού Καψαλίου απλώνει τη χρυσή αμμουδιά της. Τριγύρω πολλές μικρούλες παραλίες, οι οποίες είναι προσβάσιμες με θαλάσσιο ποδήλατο ή οδικώς από την κεντρική παραλία του Καψαλίου. Η παραλία αυτή σε κάνει να χαζεύεις με τη θέα που διαθέτει.

Η θέα του κάστρου της Χώρας, τα εκκλησάκια πάνω στους λόφους και η Χύτρα- βραχονησίδα είναι στολίδια που εντυπωσιάζουν!

Pot
Pot

Από την παραλία του Καψαλίου, ο επισκέπτης μεταφέρεται με τη βάρκα του καπετάν Σπύρου στη Χύτρα. Η βραχονησίδα ορθώνεται επιβλητική και όταν φτάνεις εκεί σε αφήνει έκπληκτο από το λαμπερό χρώμα του νερού και των τοιχώματων της σπηλιάς. Η περιήγηση μέσα στην βραχονησίδα – σπηλιά φανερώνει μοναδικά φυσικά φαινόμενα που σε αφήνουν έκθαμβο με το μεγαλείο της φύσης.

Ο πιο φυσικός βατήρας για βουτιές και κολύμπι βρίσκεται στον Αβλέμονα. Το γραφικό λιμανάκι βρίσκεται σε έναν μικρό κόλπο και μοιάζει σαν πισίνα.

5DEE56D2 0753 4759 A762 51DAD3E8AFD2 1209x1536 1

Εκεί είναι χτισμένο και το ενετικό παρατηρητήριο. Ο Αβλέμονας θεωρείται το πιο διάσημο χωριό των Κυθήρων με ασυναγώνιστη γοητεία και ομορφιά.

Τι λέτε; Προλαβαίνουμε μια βουτιά ακόμη;

Ειρήνη Αργείτη:  Αναδημοσιευση απο το citygirls.gr

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

About the reopening of the Livadi Stadium and the surrounding area

In our effort to reopen the football field but...

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img