Τρί, 17 Φεβ 2026
12.4 C
Kythera

Retro stories: Vintage advertisement for the historic ship Myrtidiotissa

Από ανάρτηση της Ελένης Χάρου.

Μια καταπληκτική ρετρό καταχώρηση, που διαφημίζει το νεοεισαχθέν στην άγονη -τότε- γραμμή των Κυθήρων πλοίο “Μυρτιδιώτισσα”, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους, η Eleni Charou, με ανάρτησή της στο facebook.

Η αφίσα εποχής ξεκινά την αναφορά της στο «νεοαγορασθέν πολυτελέστατον ατμόπλοιον Μυρτιδιώτισσα», παραθέτοντας τα βασικά του χαρακτηριστικά και την εσωτερική διαμόρφωση, προτού δημοσιεύσει το πρόγραμμα δρομολογίων του.

myrtidiotissa-ploio

Ιστορικό

Το πλοίο «Μυρτιδιώτισα» έφερε μεγάλη αλλαγή στη θαλάσσια συγκοινωνία, με μακροχρόνια παρουσία και άριστη εξυπηρέτηση. Εκτελούσε τη γραμμή Πειραιάς-Πελοπόνησσος-Κύθηρα-Αντικύθηρα από το 1959 και αλλο δρομολόγιο (άγονο) κατ’ ευθείαν Πειραιά-Μονεμβασία-Αγ.Πελαγία-Νεάπολη-Πειραιά.

Είναι το καράβι που πλεύρισε πρώτο και εγκαινίασε την προβλήτα του Καψαλιού το 1962. Εξυπηρέτησε τα Κύθηρα από το 1958 μέχρι το 1972. Το “Μυρτιδιώτισσα” και το “ΙΟΝΙΟΝ” ήταν τα μακροβιότερα καράβια που παρέμειναν στη γραμμή.

Πλοιοκτήτης: Σπύρος Μπιλίνης (ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΑΤΜΟΠΛΟΙΑ). Αυτός που εξυπηρέτησε το νησί και τα προπολεμικά χρόνια με τα ΛΑΚΩΝΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΣ και Λέων. Πλοίαρχοι : Κατάγας, κυρίως, ο Κ.Κασβίκης, ο Κ.Κατσαρός και ο Σ.Γαϊτάνος. Πράκτορες: Αγία Πελαγία Σπύρος και Χαράλαμπος Μιχαλακάκης και Καψάλι Γ. Μεγαλοκονόμος (Ντόντος)

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img