Τετ, 17 Δεκ 2025
16.2 C
Cythera

Ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο Κυθήρων. Παρέμβαση του Διοικητή στο Ionian TV

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Ionian TV, την Παρασκευή 2 Μαΐου 2025, πρώτο θέμα αποτέλεσαν οι σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων “Τριφύλλειο”. Η απουσία βασικών ιατρικών ειδικοτήτων όπως Παθολόγου, Ορθοπαιδικού και Γυναικολόγου απασχόλησε την τηλεοπτική κάλυψη και ανέδειξε τα διαχρονικά και επιτακτικά προβλήματα υποστελέχωσης στο μοναδικό δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Θεόδωρος Κουκούλης, συμμετείχε ζωντανά μέσω skype και παρουσίασε τη δύσκολη κατάσταση, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων, ειδικά ενόψει της θερινής περιόδου, όπου οι ανάγκες του νοσοκομείου αυξάνονται κατακόρυφα λόγω των χιλιάδων επισκεπτών και επανερχόμενων Κυθηρίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου της Διοίκησης, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων Παθολόγου και Ορθοπαιδικού, με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων να λήγει στις 28 Μαΐου 2025. Ωστόσο, η προκήρυξη για τη θέση Χειρουργού απέβη άγονη, καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από υποψήφιους ιατρούς, γεγονός που επιτείνει την αγωνία για τη λειτουργικότητα του νοσοκομείου τους επόμενους κρίσιμους μήνες.

Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κυθήρων, ως μοναδικός φορέας δημόσιας υγείας στο νησί, καλείται για ακόμη μία φορά να ανταπεξέλθει σε συνθήκες πίεσης, χωρίς το αναγκαίο επιστημονικό δυναμικό. Η διοίκηση και η τοπική κοινωνία ζητούν από την πολιτεία ενίσχυση με γιατρούς, ειδικά σε ειδικότητες πρώτης γραμμής.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή Ειδήσεων

Κονδύλια λιμνάζουν, λιμάνια καταρρέουν, αλλά «ευλογούν» τους λιμενίσκους

Την ώρα που η κυβέρνηση παρουσιάζει τα ελληνικά λιμάνια...
01:06:56

Μητσοτάκης: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα

Το μήνυμα ότι ο «ΟΠΕΚΕΠΕ» είναι «από τις τελευταίες...

Η ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση πριν και μετά από μια δασική πυρκαγιά: Μύθοι και πραγματικότητα

Επανέρχομαι μετά από οκτώ χρόνια.  Άραγε μάθαμε  κάτι από...

Ευχές στο νησί

Ήταν μια χρονιά μεγάλη και γεμάτη. Μια χρονιά που...

Γενική Συνέλευση Δημοτικής Κοινότητας Καραβά

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καραβά καλεί τους κατοίκους...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img