Η πολιτική σκηνή των Κυθήρων διανύει μια δυσάρεστη περίοδο, καθώς η αναβολή της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε πολιτικές ομάδες και πολίτες.

Όσα διαδραματίστηκαν στις 8 Αυγούστου 2024 και οδήγησαν στην αναβολή της συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας αφού λιποτάκτησε σύσσωμη η παράταξη Χαρχαλάκη, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πολλούς κατοίκους του νησιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ελεύθερων Κυθήρων, η αναβολή αυτή έγινε χωρίς προειδοποίηση, κάτι που ερμηνεύεται ως έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας από τη μεριά της δημοτικής πλειοψηφίας απέναντι σε αιρετούς και πολίτες.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση των Ελεύθερων Κυθήρων επικεντρώνεται στη συμπεριφορά του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, καταδικάζοντας την υπεροπτική στάση και την απάθεια τους απέναντι στα προβλήματα του νησιού. Η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης έκανε λόγο για αγένεια, επισημαίνοντας την απουσία μια ειλικρινούς συγγνώμης της Πλειοψηφίας προς τους πολίτες που παρευρέθηκαν μάταια στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου των Ελευθέρων Κυθήρων:

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΥΘΗΡΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/08/2024

Αν και τέτοιες μέρες θα έπρεπε να ήμασταν στην παραλία και όχι στα πληκτρολόγια, οι τελευταίες εξελίξεις δεν το επιτρέπουν. Υποσχόμαστε όμως να μην σας κουράσουμε άλλο πέραν τούτου.

Γίναμε θεατές και αναγνώστες πολλών, όμως έτσι ακριβώς όπως ξεκινήσαμε έτσι και θα συνεχίσουμε. Ειλικρινείς και ευθείς απέναντι σε όλους.  Αρχικά είναι αυτονόητο πως μια πολιτική ομάδα σαν τα ΕΚ καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας απειλεί να επικρατήσει στα νησιά μας  (ρατσιστική, σωματική, οικονομική). Για το περιστατικό λοιπόν στο περασμένο ΔΣ, αν η αγανάκτηση για την υπεροπτική στάση και απάθεια του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας για το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού προσβάλει κάποιους, ο Ανάργυρος και ο Ανδρέας μπορούν να ζητήσουν συγνώμη από όποιον νιώθει ότι απειλήθηκε ή απλά ένιωσε άβολα. Κατά την εκτίμησή μας, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον η απουσία μιας έστω τυπικής συγνώμης προς τους 25 συμπολίτες μας (μεταξύ των οποίων και υπερήλικες) που έμαθαν μέσω ανάρτησης στο fb ότι δεν θα γίνει Δημοτικό Συμβούλιο αφότου ήρθαν μεσημεριάτικα, μέσα στη ζέστη του Αυγούστου. Δεν θέλησε η πολυάσχολη δημοτική πλειοψηφία ούτε καν να ενημερώσει πριν την ώρα έναρξης! Αγένεια στην αγένεια.

Όσο για την προσωπική επίθεση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον Επικεφαλής του συνδυασμού μας Ανάργυρο Σοφίο με απειλές ακόμα και για τον εργασιακό του τομέα (γραφή η οποία δεν συνάδει με τον τόπο μας), τον ενημερώνουμε πως καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Ελπίζουμε το ίδιο να ισχύει για όλους. Τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετούσαμε, εξυπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε είναι αυτά των Δημοτών του Δήμου Κυθήρων και Αντικυθήρων, ψηφοφόρων μας ή όχι. Κάθε κάτοικος που θα ζητά την βοήθεια μας, θα την έχει.

Στα δέκα χρόνια Δημαρχίας της παράταξης Καινούργια Μέρα έχουμε ξεχάσει εδώ στα Κύθηρα την έννοια της διεκδίκησης. Τι σημαίνει να υπηρετείς πραγματικά τον θεσμικό σου ρόλο και να μην βάζεις τον καθωσπρεπισμό πάνω από το συμφέρον των συνδημοτών σου. Τι σημαίνει, να ξεχνάμε την πραγματική αιτία ενός προβλήματος και να στεκόμαστε σε λόγια ξεκατινιάσματος και όχι σε ΕΡΓΑ.  Και αυτή η έννοια της διεκδίκησης που έχουμε χαραγμένη στο μυαλό μας δεν πτοείται, δεν υπονομεύεται και δεν αλλοιώνεται. Και αυτό διότι φέρνει αποτέλεσμα: σας παραθέτουμε το ένταλμα πληρωμής που εκδόθηκε την επόμενη μέρα του περιβόητου ΔΣ, 09/08/2024  με το ποσό των 20.000 ευρώ (ως ενίσχυση για την αντιμετώπιση έκτακτων φυσικών φαινομένων), πράξη η οποία ουδέποτε είχε ανακοινωθεί και σαφώς την επικροτούμε. Στεκόμαστε λοιπόν στην πολύ ωραία συζήτηση που ακολούθησε τη λήξη της συνεδρίασης που αναβλήθηκε λόγω ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ, και σας προτρέπουμε να δείτε τις προτάσεις και τις απαντήσεις του καθενός.

https://www.youtube.com/watch?v=9-dCu_EXYHE

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 + 4 =