Ελεύθερα Κύθηρα

Με δελτίο Τύπου η δημοτική παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» ασκεί σφοδρή κριτική στις εκλογές της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, τις οποίες χαρακτηρίζει προβλέψιμες και τυπικές, υποστηρίζοντας πως οι δύο παρατάξεις υπηρετούν κοινά συμφέροντα γύρω από τα δημόσια έργα. Η παράταξη εκφράζει απογοήτευση για την απουσία ουσιαστικής συζήτησης για κρίσιμα ζητήματα του νησιού, όπως η φυγή των νέων και οι υποδομές, και καταγγέλλει την ικανοποίηση της διοίκησης από μικρά επιτεύγματα.

Στο δελτίο της η παράταξη περιγράφει τη διαδικασία ως ένα «μπουλούκι αγενών, ακαλλιέργητων μεσηλίκων και υπερηλίκων ανδρών», που αλληλοθαυμάζονται, χωρίς να δώσουν τον λόγο στην 29χρονη υποψήφια Ελένη Ταλλάρου, την οποία αναδεικνύει ως την πραγματική νικήτρια. Με την υποψηφιότητά της, εκθέτει τη γύμνια του συστήματος και προβάλλει την ανάγκη για αλλαγή. Διαβάστε παρακάτω:

Δελτίο Τύπου – Ελεύθερα Κύθηρα 13/09/2024

Τελικά Ποιος Χάνει;

Ομολογουμένως οι εκλογές της Εγχωρίου Περιουσίας να ήταν τυπικές πριν καν ξεκινήσουν. Και αυτό διότι ήδη γνωρίζαμε ότι οι δυο ομοειδείς παρατάξεις θα στήριζαν τον ίδιο υποψήφιο πρόεδρο. Διότι ενώ διαφωνούν σε άλλα μικροπράγματα, όταν πρόκειται για τη διαιώνιση του φαύλου συστήματος παραγωγής των δημοσίων έργων συμφωνούν.

Στη χθεσινή θλιβερή διαδικασία ουδείς από την συμπολίτευση και την μείζονα υποτιθέμενα αντιπολίτευση δεν είπε κουβέντα για την εγκατάλειψη του νησιού στην τύχη του: για την φυγή των νέων, την οικονομία, τις υποδομές, τον τουρισμό, για την πρωτογενή παραγωγή, για το περιβάλλον, για την ενέργεια, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για την βοήθεια των αδυνάτων, τίποτα, τίποτα, τίποτα. Για δύο ώρες το μόνο που ακούγαμε ήταν αλληλοσυγχαρητήρια για την τιμιότητα της Διοίκησης (λες και είναι επίτευγμα), για το «μεγάλο ντόρο» που έκανε η διαφήμιση των προσκυνημάτων και για άτακτες υποχωρήσεις απέναντι σε «ανυπέρβλητες» γραφειοκρατικές δυσκολίες όταν χρειάστηκε να γίνει κάτι νόμιμα (το κάμπινγκ να λειτουργήσει, το σπήλαιο να ανοίξει, το κτίριο στο Γύθειο να λαμβάνει ενοίκιο, τις τουαλέτες στις παραλίες να κατασκευαστούν, κλπ.). Αυτή η ικανοποίηση που νιώθει το σώμα των μετριοτήτων από την επίλυση του 1/5 των μικροπροβλημάτων που το ίδιο θέτει ως ένδοξο στόχο (καθώς μόνο αυτά τολμάει να αντιμετωπίσει), σκορπάει μιζέρια και απογοήτευση σε όλους τους ελεύθερους, δημιουργικούς πολίτες.

Άρα με σιγουριά σας λέμε πως στις επόμενες εκλογές πάλι θα συζητάμε  για το αν η αναπτυξιακή πολιτική της Εγχωρίου βοήθησε ουσιαστικά το νησί μας. Και όσο και να θέλουμε να διαψευστούμε δυστυχώς ο Πρόεδρός της έχει ήδη δείξει τι τον ενδιαφέρει περισσότερο. Μάλιστα οι προγραμματικές του δηλώσεις ήταν «θα κυνηγήσουμε τους ανθρώπους». Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να χάνουμε χρόνο λέγοντάς του τι είναι σωστό ή όχι (άλλωστε ο Βαγγέλης έχει δείξει ότι δεν δέχεται κριτική) εμείς απλά διαφωνούμε σε αυτό το μοντέλο διοίκησης της ΕΕΠΚΑ. Και διαπιστώνουμε τελικά ότι ο μεγάλος νικητής των εκλογών αυτών είναι η κ. Ταλλάρου Ελένη. Εξηγούμε τους λόγους:

  1. Με την υποψηφιότητά της απέδειξε αυτό που λέγαμε και προεκλογικά. Οι δυο συνδυασμοί είναι στην πραγματικότητα ίδιοι και έχουν κοινό συμφέρον: τα δημόσια έργα. (Κάποιοι είναι οι ενορχηστρωτές και οι υπόλοιποι ακολουθούν δίχως ίσως να αντιλαμβάνονται).
  2. Για ακόμα μια φορά ένας νέος άνθρωπος από το νησί μας δεν φοβήθηκε να εκτεθεί σε μια άνιση εκλογική μάχη διεκδικώντας το αυτονόητο. Εφόσον δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την διοίκηση πρέπει να αλλάξει.
  3. Η ΕΕΠΚΑ έχει υποπέσει σε πολλά σφάλματα όπως οι παράνομες διανοίξεις οδών στις περιοχές Natura, η κακή διαμάχη με τον Σπύρο στο Καψάλι, οι διαμάχες με τους ανθρώπους που μαζεύουν αλάτι και σεμπρεβίβες. Σίγουρα όλοι αυτοί θα αναρωτιούνται σε μελλοντικές διαμάχες πώς θα ήταν με Πρόεδρο την κ. Ταλλάρου.
  4. Αν και η δύναμή μας στο εκλεκτορικό σώμα ήταν περιορισμένη στα τέσσερα άτομα η πρόταση μας πήρε 6 ψήφους που σημαίνει πως κάποια ελεύθερα πνεύματα αναγνώρισαν την σοβαρή αυτή υποψηφιότητα για μια διαφορετική προσέγγιση στον σοβαρότατο αυτόν θεσμό.
  5. Ακόμα και σημειολογικά να προσεγγίσει κανείς την χθεσινή διαδικασία, θα δει ένα μπουλούκι αγενών ακαλλιέργητων μεσηλίκων και υπερηλίκων ανδρών να αλληλοθαυμάζεται για 2 ώρες και έναν θρασύδειλο δήμαρχο στην κατά τα λεγόμενά του «υπέρτατη στιγμή για τη δημοκρατία» να μην δίνει καν για ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ το λόγο σε μια 29χρονη υποψήφια, όταν όλοι ήξεραν το αποτέλεσμα. Η ομορφιά είναι απειλή και το ενδεχόμενο να αποκτήσει λόγο και να αποκαλύψει τη γύμνια τρομάζει. Χωρίς καν να μιλήσει, η Ελένη έκανε όλους τους να μη μπορούν να την κοιτάξουν στα μάτια και απέδειξε ότι απέναντί της δεν μπορεί κανείς τους να σταθεί με ίσους όρους.

Αγαπητοί συμπατριώτες, σίγουρα κάποιοι θίγονται από τα λεγόμενα όμως σίγουρα δεν είναι προσωπικό το ζήτημα και δεν θίγουμε πρόσωπα αλλά θεσμικά πρόσωπα. Είμαστε σίγουροι πως πρέπει να στοχεύουμε ψηλά και όχι να βολευόμαστε με το μέτριο.

Ελεύθερα Κύθηρα

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 + ten =