Ελευθερα Κυθηρα λογκο

Η δημοτική παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» απαντά έντονα στη συμπολίτευση και την μείζονα αντιπολίτευση, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στον Δήμαρχο για θέματα διαχείρισης και διαφάνειας. Αναφέρουν επιλεκτική αντιμετώπιση στη διαδικασία εκλογής προέδρου, ειδικά κατά της υποψήφιας Ελένης Ταλλάρου, και επισημαίνουν παρατυπίες, όπως το υπερβολικό κόστος έργων αποχέτευσης και αφαλάτωσης.

Η παράταξη θέτει σοβαρά ερωτήματα για τα οικονομικά του δήμου, αφήνοντας αιχμές για εξαρτήσεις και συμφέροντα που επηρεάζουν τη διοίκηση. Τέλος, απορρίπτουν κάθε πρόταση συνεργασίας, δηλώνοντας ότι θα αντιπαρατεθούν στη «διασπασμένη συμπολίτευση», όπως αποκαλούν τις άλλες δύο παρατάξεις μαζί, με τη δέουσα πολιτική στάση. Διαβάστε παρακάτω:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Σπάνια οι νικητές αφιερώνουν τόσο κόπο για να ασχοληθούν με τους ηττημένους.

Δήμαρχε, πιστεύουμε ότι θα ήταν για εσάς πιο λειτουργικό όταν απευθύνεστε σε εμάς να μην προβάλετε το δικό σας μοντέλο. Είναι τα Ελεύθερα Κύθηρα που σας ασκούν κριτική κι όχι ένας μοναχικός και μόνος καουμπόης.

Για τον ερασιτεχνισμό έχετε δίκιο. Δεν είχαμε προσέξει ότι στην διαδικασία για εκλογή προέδρου οι νέοι υποψήφιοι δεν έχουν καν… δικαίωμα λόγου. Όμως αυτή η παράλειψη στο νόμο είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική και θα έπρεπε ως συντονιστής να προτείνατε στο σώμα να δείξει την ανοχή που δείχνετε για τους φίλους σας – περιμέναμε όλοι αρκετή ώρα τον κ. Σουρή για να μην ξεκινήσουμε χωρίς αυτόν, το 1 λεπτό που ζήτησε η κ. Ταλλάρου σας ενόχλησε; Η επιλεκτική οχύρωση πίσω από την τυπολατρία δεν είναι επαγγελματισμός, είναι χονδροειδής αγένεια.

Ρωτάτε: «Είναι “αγενείς, ακαλλιέργητοι και μετριότητες” όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη Κοινοτήτων που δεν ανήκουν στην παράταξή σας;» Συγνώμη, εμείς σημειολογικά το προσεγγίσαμε. Δεν είπαμε «όλοι» – εξάλλου αυτό φάνηκε. Αλλά όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Γράφετε: «… υπάρχει και ένα ερώτημα για το οποίο αξιώνουμε σαφή απάντηση από τον κ. Σοφίο […] Έχει άποψη για τις προσφυγές της Εκκλησίας στο ΣτΕ κατά της Εγχωρίου Περιουσίας;». Καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να ρίξετε τη μπάλα στην κερκίδα αλλά για να έχετε αξιώσεις πρέπει να έχετε απαντήσει πρώτα σε αυτά που σας έχουν ρωτήσει:

  • Γιατί το κόστος του έργου της αποχέτευσης στα Νότια Κύθηρα είναι 3-4 φορές πολλαπλάσιο του εθνικού μέσου όρου;
  • Γιατί οι ίδιες μονάδες αφαλάτωσης που αγοράζουμε εμείς έχουν ΔΙΠΛΑΣΙΑ τιμή από ότι αυτές στη Μύκονο;
  • Ήταν νόμιμες οι διανοίξεις της ΕΕΠΚΑ καιγιατί 250μ διάνοιξης οδών κοστολογήθηκαν όσο 2500μ;
  • Τι σημαίνει η πρόσληψη ως ειδικού συνεργάτη ενός μηχανικού που υπογράφει προϋπολογισμούς με κόστη εργασιών 10πλάσια από ταπραγματικά;

Τα μισά από αυτά να μας απαντήσετε θα σας πούμε κι εμείς για τις προσφυγές.

Κ. Σουρή….αντιλαμβάνεστε τι γράφετε; Προσήλθατε στις εκλογές για να στηρίξετε τον θεσμό της Εγχωρίου που θα επιβιώσει μόνο με συστράτευση όλων με τον κ. Βενάρδο. Τι εννοείτε ακριβώς; Ή Βενάρδος ή τανκς;

Γράφετε: «Είμαστε περήφανοι για τους εκλέκτορες της παράταξης μας που ψηφίστηκαν από Κυθηρίους και Αντικυθηρίους». Θεωρούμε ότι μέρος των ψηφοφόρων σας δεν είναι ιδιαίτερα περήφανοι για τους εκλέκτορές σας που στήριξαν όλοι τον εκλεκτό του δημάρχου. Καταλάβαμε πολύ καλά με ποιο «κριτήριο» ψηφίσατε και τι σας συνδέει με τους πολιτικούς σας συνοδοιπόρους. Τα λέγαμε, τώρα μάλλον το κατάλαβαν και οι τελευταίοι.

Γράφετε: «υπήρξαν και ορισμένες ενέργειες που μας βρήκαν αντίθετους και έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτές». Ναι, ε; Με ποιες ενέργειες της ΕΕΠΚΑ λοιπόν διαφωνήσατε; Γιατί δεν… ξανά-αναφέρεστε να τις θυμηθούμε κι εμείς που ξεχνάμε;

Γράφετε: «Ακόμα και τώρα σας καλούμε σε συνεργασία προκειμένου να συμβάλλουμε στην αποκάλυψη της ανικανότητας της διοίκησης του Δήμου.» Η ανικανότητα είναι το μόνο που έχετε να προσάψετε. Εμείς αντιθέτως θεωρούμε ότι οι παθογένειες της διοίκησής του Δήμου οφείλονται σε εξαρτήσεις και όχι σε ανικανότητα. Είναι οι ίδιες εξαρτήσεις που γέννησαν τον συνδυασμό σας, αυτές για τις οποίες τηρείτε σιωπή ιχθύος.

Όχι, δεν μας ενδιαφέρει τέτοια συνεργασία, από εδώ και μπρος είστε ένα και θα έχουμε απέναντί σας τη σχέση που πολιτικά σας αξίζει.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two − one =