Πέμ, 18 Δεκ 2025
13.7 C
Cythera

Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Τελεσίγραφο Πλεύρη σε όσους γιατρούς και νοσηλευτές δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Οσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μέχρι τις 31 Μάρτιου, δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας, διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης το πρωί της Δευτέρας.

«Θέση του υπουργού Υγείας και εισήγησή του, ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά δεν θα πρέπει να μένουμε μόνο στο κομμάτι της αναστολής εργασίας, αλλά δε θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ», τόνισε ο Θ.Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Αν η εισήγηση μου γίνει δεκτή, (στον γιατρό) θα απουσιάζει τυπικό προσόν για να παρέχει την υπηρεσία, αν δεν υπάρχει αυτό το τυπικό προσόν, αυτομάτως δεν τίθεται θέμα απόλυσης, θέτει ο ίδιος εαυτόν εκτός ΕΣΥ» εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης.

«Οσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις), παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός πέραν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Οσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

«Το βασικό στοιχείο του εμβολιασμού είναι να έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σου (πρώτη και δεύτερη δόση). Ο νόμος λέει ότι αν δεν έχεις κάνει την πρώτη και τη δεύτερη δόση μπαίνεις σε αναστολή και δεν έχει αλλάξει», κατέληξε.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ανακοίνωση Επιτροπής Δράσης για την Αναγέννηση του Μυλοποτάμου

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025, μετά από σχετική πρόσκληση...

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Κατηχητικῶν Σχολείων

Τό Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 τό ἀπόγευμα καί περί...

Στασιμότητα στην αυτοπαραγωγή και «πάγωμα» των ενεργειακών κοινοτήτων μετά τη μετάβαση στο net billing

Οι ενεργειακές κοινότητες και η αυτοπαραγωγή αποτελούν τα κυριότερα...

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών

Με μια ιδιαίτερης αισθητικής χριστουγεννιάτικη εικόνα, εμπνευσμένη από τη...

Ο Βασίλης Ξ. Σπηλιωτόπουλος υπογράφει το βιβλίο «Λαθρεπιβάτης μιας ζωής» στον ΙΑΝΟ

Στον πολιτιστικό χώρο ΙΑΝΟ της Αθήνας θα βρίσκεται την...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img