Κυρ, 11 Ιαν 2026
14.8 C
Cythera

Εκκλησίες – Οικονόμου: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι και πρόστιμα σε πιστούς χωρίς rapid test

«Η Πολιτεία θα περιφρουρήσει δειγματοληπτικά την υποχρεωτικότητα», ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου - «Αν δεν έχει rapid test ο πιστός, θα του επιβληθεί πρόστιμο. Ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού», πρόσθεσε.

Πρόστιμα θα κόβονται στους πιστούς που θα «πιάνονται» να εισέρχονται στις εκκλησίες χωρίς rapid test, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος τη Δευτέρα, με την οποία το επίσημο όργανο της Εκκλησίας τονίζει ότι είναι υπέρ των μέτρων που ανακοινωθήκαν από την κυβέρνηση αλλά δεν είναι σε θέση να ελέγχει τα test των πιστών.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η Πολιτεία θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε εκκλησίες με τα αρμόδια όργανα και κάλεσε την εκκλησία να συμβάλλει στην τήρηση των μέτρων. «Ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού», πρόσθεσε.

Πρόστιμα σε πιστούς που δεν έχουν rapid test

«Ο συμπολίτης μας που θα πάει σε Εκκλησία, υποχρεούται να έχει rapid test μαζί του για την προστασία τη δική του και των γύρω του. Η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα και θα τη περιφρουρήσει δειγματοληπτικά στο μέτρο του δυνατού και πρέπει και η Εκκλησία να βοηθήσει με τις δυνάμεις που έχει», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εν συνεχεία πρόσθεσε ότι «οπουδήποτε έχουν επιβληθεί μέτρα, τα όργανα της Πολιτείας κάνουν τους ελέγχους τους. Αν δεν έχει rapid test ο πιστός, θα του επιβληθεί πρόστιμο. Ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού».

Να μην ψάχνουμε γωνίες ρήξης

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για μια σειρά από λόγους, να μην ψάχνουμε για γωνίες ρήξης και συγκρούσεων, το θέμα είναι πώς θα πείσουμε τον κόσμο, και οι Κληρικοί πρέπει να βοηθήσουν με πειθώ», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img