Τρί, 24 Φεβ 2026
14.9 C
Cythera

Ευστράτιος Χαρχαλάκης: Απάντηση για τις οφειλές του Ιερού Ναού Κοντελετούς

Ο Δήμος Κυθήρων απαντά στο αίτημα της Εκκλησιαστικής Επιτροπής για διαγραφή χρεών από κατανάλωση νερού, επισημαίνοντας τη νομοθετική αδυναμία διαγραφής και καλώντας σε περαιτέρω έρευνα για τυχόν εσφαλμένη καταγραφή.

Σε απάντηση προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Παναγίας Κοντελετούς Λιβαδίου, ο Δήμος Κυθήρων, μέσω του Δημάρχου Ευστράτιου Χαρχαλάκη, δημοσίευσε επίσημο έγγραφο σχετικά με το θέμα των οφειλών από κατανάλωση νερού. Στην απάντηση, διευκρινίζεται ότι το ζήτημα των οφειλών δεν είναι πρόσφατο και ότι ο Δήμος διατηρεί σταθερή θέση απέναντι στην αδυναμία διαγραφής χρεών, όπως καθορίζεται από την κείμενη νομοθεσία.

Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τον νόμο, οι οφειλές προς τους Δήμους μπορούν να διαγραφούν μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως αυτές που αναφέρονται στο άρθρο 174 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Παράλληλα, τονίζεται πως το ζήτημα έχει εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και το νομικό του σύμβουλο, με αποτέλεσμα να απορριφθεί το αίτημα της Εκκλησίας για διαγραφή του χρέους, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Ο Δήμος Κυθήρων αναγνωρίζει τη σημαντική κοινωφελή δραστηριότητα του Ιερού Ναού, αλλά διευκρινίζει ότι, τόσο βάσει του Κανονισμού Ύδρευσης όσο και των σχετικών διατάξεων του νόμου, η περίπτωση κατανάλωσης ύδατος από τον συγκεκριμένο Ναό δεν μπορεί να υπαχθεί σε μειωμένο τιμολόγιο. Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε δύο σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν και εμπόδισαν οποιαδήποτε ενίσχυση προς τον Ναό, τα οποία σχετίζονται με τη νομική κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται.

Τέλος, ο Δήμος καλεί την Εκκλησιαστική Επιτροπή να προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία για την κατανάλωση ύδατος και, εάν υπάρχει υπόνοια εσφαλμένης καταγραφής ή διαρροής, να υποβάλει αίτηση για περαιτέρω διερεύνηση από τις υπηρεσίες του Δήμου.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Είναι ο Τζέφρι Επσταϊν ο διάβολος;»

«Είναι ο Τζέφρι Επσταϊν ο διάβολος;»Η ερώτηση, όπως την...

Σουρής Ζαχαρίας : Μήνυμα για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Σήμερα ξεκινά η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, μια περίοδος...

Πότε ο πρωκτικός πόνος πρέπει να σας ανησυχήσει και να επισκεφθείτε πρωκτολόγο

Παθήσεις που προκαλούν πόνο στην περιοχή του πρωκτού και...

Τα έθιμα που κρατούν ζωντανή την πολιτισμική συνέχεια και την τουριστική ανάπτυξη

Από το Μπουρανί του Τυρνάβου, μέχρι τον χορό των...
00:00:00

Πατρινό Καρναβάλι 2026: Δείτε τη μεγάλη παρέλαση

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα την Κυριακή. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img