Σάβ, 10 Ιαν 2026
16.5 C
Cythera

Ευστράτιος Χαρχαλάκης: Απάντηση για τις οφειλές του Ιερού Ναού Κοντελετούς

Ο Δήμος Κυθήρων απαντά στο αίτημα της Εκκλησιαστικής Επιτροπής για διαγραφή χρεών από κατανάλωση νερού, επισημαίνοντας τη νομοθετική αδυναμία διαγραφής και καλώντας σε περαιτέρω έρευνα για τυχόν εσφαλμένη καταγραφή.

Σε απάντηση προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Παναγίας Κοντελετούς Λιβαδίου, ο Δήμος Κυθήρων, μέσω του Δημάρχου Ευστράτιου Χαρχαλάκη, δημοσίευσε επίσημο έγγραφο σχετικά με το θέμα των οφειλών από κατανάλωση νερού. Στην απάντηση, διευκρινίζεται ότι το ζήτημα των οφειλών δεν είναι πρόσφατο και ότι ο Δήμος διατηρεί σταθερή θέση απέναντι στην αδυναμία διαγραφής χρεών, όπως καθορίζεται από την κείμενη νομοθεσία.

Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τον νόμο, οι οφειλές προς τους Δήμους μπορούν να διαγραφούν μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως αυτές που αναφέρονται στο άρθρο 174 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Παράλληλα, τονίζεται πως το ζήτημα έχει εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και το νομικό του σύμβουλο, με αποτέλεσμα να απορριφθεί το αίτημα της Εκκλησίας για διαγραφή του χρέους, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Ο Δήμος Κυθήρων αναγνωρίζει τη σημαντική κοινωφελή δραστηριότητα του Ιερού Ναού, αλλά διευκρινίζει ότι, τόσο βάσει του Κανονισμού Ύδρευσης όσο και των σχετικών διατάξεων του νόμου, η περίπτωση κατανάλωσης ύδατος από τον συγκεκριμένο Ναό δεν μπορεί να υπαχθεί σε μειωμένο τιμολόγιο. Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε δύο σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν και εμπόδισαν οποιαδήποτε ενίσχυση προς τον Ναό, τα οποία σχετίζονται με τη νομική κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται.

Τέλος, ο Δήμος καλεί την Εκκλησιαστική Επιτροπή να προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία για την κατανάλωση ύδατος και, εάν υπάρχει υπόνοια εσφαλμένης καταγραφής ή διαρροής, να υποβάλει αίτηση για περαιτέρω διερεύνηση από τις υπηρεσίες του Δήμου.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img