Τρί, 06 Μαΐ 2025
18.9 C
Cythera

Εφορία: Καταργεί τις ουρές – Με 12 κλικ όλες οι συναλλαγές

Η προσπάθεια της ΑΑΔΕ επικεντρώνεται στο να μην απαιτείται η φυσική παρουσία των φορολογουμένων στις Εφορίες. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά η πανδημία ωθεί τις Αρχές να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η προσπάθεια να διώξουν τους φορολογούμενους από την Εφορία, έχει ξεκινήσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες και πλέον η ανάγκη κάποιος να πάει στην Εφορία έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

Έχουν δημιουργηθεί μία σειρά από εφαρμογές που εξυπηρετούν τους πολίτες χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία στην Εφορία. Μερικές εξ αυτών είναι η πληρωμή των φόρων, την απόδοση  κλειδάριθμου, μέχρι τα ηλεκτρονικά ραντεβού και τις εφαρμογές για τις ειδικές αποζημιώσεις και την επιστρεπτέα προκαταβολή οι οποίες δημιουργήθηκαν σε χρόνο μηδέν ξεκίνησε η εφορία να λειτουργεί ηλεκτρονικά.

Βέβαια χρειάζεται να γίνουν ακόμη μία σειρά από πράγματα, έτσι ώστε ο κάθε φορολογούμενος να έχει όλες τις επιλογές, ώστε οι υποθέσεις του να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά.

Ας δούμε ποιες είναι οι εφαρμογές που έχουν υπάρξει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα:

  • Δημιουργήθηκε το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω IRIS Online Payments
  • Αναπτύχθηκε πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών ραντεβού με τις εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα.
  • Δημιουργήθηκε εφαρμογή έκδοσης/επανέκδοσης κλειδαρίθμου ηλεκτρονικά με διαλειτουργικότητα μεταξύ παρόχων κινητής τηλεφωνίας και πιστωτικών ιδρυμάτων.
  • Δημιουργήθηκε η πλατφόρμα myAADElive για την παροχή δυνατότητας στους πολίτες αποδόσεως κλειδαρίθμου εξ’ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης.
  • Πραγματοποιείται αυτόματα η ενημέρωση του Μητρώου Φορολογουμένων μέσω διασύνδεσης με μητρώα της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΛ.ΑΣ, Ληξιαρχείο)
  • Προσαρμογή συστημάτων για τροποποίηση στοιχείων Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων για λόγους εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ
  • Καταργήθηκε η χρήσης των προεκτυπωμένων εντύπων Α5, Α6, Α7 και Α8, μέσω της αυτόματης έκδοσης αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών
  • Δημιουργήθηκαν νέα συστήματα για την άντληση των πληροφοριακών στοιχείων  μίσθωσης για υποστήριξη δηλώσεων Covid
  • Δημιουργήθηκε η πλατφόρμα  myBusinessSupport (Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, Επιστρεπτέα Προκαταβολή, συνεργασία με Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ)
  • Δημιουργήθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών ρυθμισμένων οφειλών μέσω καρτών
  • Δημιουργήθηκε υπηρεσία ηλεκτρονικής διάθεσης της “Βεβαίωσης Κατοικίας Ειδικής Χρήσης”
  • Δημιουργήθηκε η πλατφόρμα my car όπου οι φορολογούμενοι μπορούν να θέσουν σε ακινησία το όχημα τους καταθέτοντας ηλεκτρονικά τις πινακίδες ή να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Για να μην μας «τρελάνει» κανένας Ηλιόπουλος: Μαθήματα ακτοπλοϊκής συνέπειας στα Κύθηρα

Σήμερα, Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, ισχύει απαγορευτικό απόπλου λόγω...
00:06:25

Open TV: Βασικές ειδικότητες δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο Κυθήρων

Έρμαιο σοβαρών ανεπαρκειών το νοσοκομείο Κυθήρων, όπου η έλλειψη προσωπικού,...

Ευκαιρία εργασίας στον Αυλέμονα Κυθήρων

Αναζητούμε άτομο για εργασία στον τομέα καθαριότητας σε ενοικιαζόμενα...

Νέα ακύρωση δρομολογίων του “Aqua Jewel” – Θλιβερή πραγματικότητα που έγινε καθεστώς

Με νέα ανακοίνωσή της, η εταιρεία ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε....
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img