Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Dynamo Kythira: Σβήστηκε η φωτιά στον Ορθόλιθο – παραμένει «καυτή» η περιοχή

Dynamo Kythira: Σβήστηκε η φωτιά στον Ορθόλιθο – παραμένει «καυτή» η περιοχή

«Η περιοχή, με πολλές ιδιοκτησίες και κάποια αγροτόσπιτα, είναι γνωστή στους Κυθήριους από την άδεια παραγωγής που έχει δώσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για βιομηχανικό Αιολικό σταθμό, αποτελούμενη από 24 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 48 μεγκαβάτ»

Στη σημασία της περιοχής του Ορθόλιθου αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών Κυθήρων-Dynamo Kythira, τονίζοντας ότι οι Κυθήριοι σε κάθε περίπτωση, είτε για πυρκαγιές, είτε για άλλους λόγους προστατεύουν τη γη τους. Υπενθυμίζει δε, ότι η περιοχή έχει ήδη αδειοδοτηθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την παραγωγή αιολικής ενέργειας ενέργεια στην οποία έχουν εναντιωθεί οι πολίτες. Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σβήστηκε η φωτιά στον Ορθόλιθο-παραμένει καυτή η περιοχή

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έσβησε η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη 24 Αυγούστου στην περιοχή του Ορθόλιθου αφού έκαψε χαμηλή βλάστηση.

Η περιοχή, με πολλές ιδιοκτησίες και κάποια αγροτόσπιτα, είναι γνωστή στους Κυθήριους από την άδεια παραγωγής που έχει δώσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για βιομηχανικό Αιολικό σταθμό, αποτελούμενη από 24 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 48 μεγκαβάτ.

Οι Κυθήριοι κάτοικοι έχουν προσφύγει μαζικά εναντίον αυτού του απαράδεκτου γεγονότος, καθώς επίσης ο Δήμος και η Εγχώριος, και η υπόθεση δικάζεται τον Νοέμβριο στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Η κυθηραϊκή γη προστατεύεται από τους θεσμούς και τους νόμους, αλλά πρώτα και κυρίως από τους Κυθήριους!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × two =

Exit mobile version