Σάβ, 10 Ιαν 2026
14.8 C
Cythera

Δωρεάν εξετάσεις με την πρώτη επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό

Η πρώτη επίσκεψη των πολιτών στον προσωπικό γιατρό θα συνδυαστεί με δωρεάν εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως όταν κληθούν οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό για τα ηλεκτρονικά ραντεβού, τα οποία θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, «θα υπάρχει και ένα πακέτο δωρεάν εξετάσεων ώστε η πρώτη επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό να συνδυαστεί και με δωρεάν εξετάσεις, για να ξεκινήσει να γράφεται ο φάκελος».

Αναφερόμενος στη σημασία του προσωπικού γιατρού, τόνισε είπε πως για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στο σύνολο του υγιούς πληθυσμού «από νωρίς να μπουν σε μία διαδικασία να έχουν έναν γιατρό να κάνουν δωρεάν -χωρίς καμία συμμετοχή- προληπτικές εξετάσεις και να σχηματιστεί ένας φάκελος ώστε ο άνθρωπος από τα 20, από τα 25, από τα 30 να ξέρει την κατάσταση της υγείας του, με σκοπό να διατηρηθεί υγιής και να μη γίνει ασθενής. Άλλες χώρες λένε, αν έχεις προσωπικό γιατρό δεν μπορείς να πας σε κανέναν γιατρό. Όχι. Μπορείς να πας παντού, αλλά είσαι υποχρεωμένος να κάνεις την εγγραφή σου.Έχεις κίνητρα. Έχεις δωρεάν εξετάσεις, έχεις προτεραιοποίηση. Το πακέτο των εξετάσεων θα ανακοινωθεί επακριβώς τις επόμενες μέρες».

Επίσης, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, καθώς «αυτήν τη στιγμή έχουμε 3.200 γιατρούς που έχουν εγγραφεί, ενώ, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, 3.130.000 εγγραφές πολιτών».

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img