Την Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 και ώρα 15:00, ο Δήμος Κυθήρων προετοιμάζεται να φιλοξενήσει εκ νέου τη σημαντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το νερό, μετά την αναβολή της 8ης Αυγούστου λόγω της μαζικής απουσίας της δημοτικής πλειοψηφίας και του Δημάρχου Κυθήρων Ευστράτιου Χαρχαλάκη. Το νησί αντιμετωπίζει την επείγουσα ανάγκη για λύσεις στο πρόβλημα της υδροδότησης σε πολλές δημοτικές κοινότητες του νησιού.

Η συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Δήμαρχος Αρτέμιος Καλλίγερος” του Δημαρχείου Κυθήρων, θα είναι μεικτή, επιτρέποντας τη φυσική παρουσία των μελών του συμβουλίου καθώς και συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης με χρήση της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτελεί η έκτακτη λήψη μέτρων για την προστασία των κοινοτήτων Λογοθετιανίκων, Ποταμού, Φριλιγκιανίκων, Αρωνιαδίκων, Μυλοποτάμου και Μυρτιδίων από τις συνεχείς διακοπές της παροχής πόσιμου νερού. Ο εισηγητής του θέματος, κ. Σουρής Ζαχαρίας, αναμένεται να παρουσιάσει προτάσεις για πρόσθετα κατεπείγοντα μέτρα και βιώσιμες λύσεις, στοχεύοντας στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση έως μια ώρα πριν την έναρξή της, με τον τρόπο της παρουσίας τους, είτε φυσικά είτε διαδικτυακά, μέσω επικοινωνίας τηλεφωνικά ή μέσω email. Η ανακοίνωση της συνεδρίασης αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κυθήρων.

Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση των βασικών αναγκών υδροδότησης του τοπικού πληθυσμού, αναδεικνύοντας την ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες και μακροπρόθεσμες στρατηγικές ανάπτυξης του υδατικού υπόβαθρου στην περιοχή.

Η συνεδρίαση αναμένεται να προσελκύσει ευρύ ενδιαφέρον και να ορίσει τις επόμενες κινήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση των επικείμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κοινότητα των Κυθήρων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven − four =