dimos-kythiron

Ο Δήμος Κυθήρων στο πλαίσιο της εφαρμογής του άρθρου 25 του  Ν. 5143/2024 για ρύθμιση οφειλών,  καλεί τους οφειλέτες   για  τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους.

Μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση κάθε είδους οφειλές προς τον Δήμο Κυθήρων,  εφόσον αυτές έχουν βεβαιωθεί έως τις 31.10.2024.

Οι οφειλές δύναται  να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται σε έως εξήντα (60) δόσεις. Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση, πλην της τελευταίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των πενήντα (50) ευρώ.

Δικαιούχοι υπαγωγής

  1. Φυσικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τα κριτήρια του ευάλωτου οφειλέτη, σύμφωνα με την περ. α) του άρθρου 217 του ν. 4738/2020 (Α’207), περί ευάλωτου οφειλέτη, και έχουν εκδώσει βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη, σύμφωνα με την περ. β) του ίδιου άρθρου.

Η βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη είναι διαθέσιμη στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/bebaiose-eualotou-opheilete

Κάθε είδους οφειλές δύναται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) έως και ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) από τις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν. 4978/2022, Α’ 190), καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους. Η απαλλαγή ισχύει μόνο για την κατηγορία ευάλωτου οφειλέτη.

  1. Φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν ανήκουν στην κατηγορία του ευάλωτου οφειλέτη της παρ. 1, καθώς και νομικά πρόσωπα.

Η αίτηση  υποβάλλεται έως την 31.1.2025

Πληροφορίες : Οικονομική Υπηρεσία Δ. Κυθήρων, Αλεζίδου Πολυξένη    e-mail: esoda@kythira.gr

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × 4 =