«Τα νησιά πεθαίνουν», τόνισε χαρακτηριστικά, ζητώντας από την Πολιτεία να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το ζήτημα της «διπλής νησιωτικότητας», που αφορά τα μικρά νησιά τα εξαρτώμενα από μεγαλύτερα.
Η κα Καμμά παρουσίασε συγκλονιστικά στοιχεία για τη δημογραφική κατάρρευση: «Από το 1951 έως το 2011, 50 νησιά ερήμωσαν και 16 κινδυνεύουν να ερημώσουν». Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα υγείας και εκπαίδευσης, με παραδείγματα από την καθημερινότητα της Τήλου, όπου η έλλειψη γιατρών και η αδιαφορία των υπηρεσιών βάζουν σε κίνδυνο ζωές.
«Το κράτος θυμάται τα νησιά μόνο στα ευχολόγια. Εμείς παλεύουμε μόνοι μας, χωρίς εθνική βοήθεια», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι, παρά τα εμπόδια, η Τήλος κατέκτησε ευρωπαϊκές διακρίσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξή της.
Κλείνοντας, η δήμαρχος αποκάλυψε πως δίνει τη δική της προσωπική μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, λέγοντας: «Πιο εύκολα τα βγάζω πέρα με την ασθένειά μου, παρά με τα θηρία του κράτους»










