dendias-cavusoglu

Του Δημήτρη Σταθακόπουλου

Η Ελλάδα  έχει εξαντλήσει  τα όρια ανοχής και καλοπιστίας  προς την Τουρκία.
Δεν υπάρχει  λόγος να διακατέχεται  από φοβικά  κατευναστικά  σύνδρομα . Όπως  γράφω και λέω εδώ και χρόνια  , πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει,  αφενός  γιατί η Γείτονα  δεν είναι ανόητη,  αφετέρου το ” πεδίο  μάχης”  ” ( Αιγαίο  – Θράκη) ευνοεί  την Ελλάδα.  Παρότι  η αναλογία είναι 1 προς 8, είμαστε  περισσότερο  αξιόμαχοι. Η Τουρκία είναι κατεξοχήν  χώρα της εκ του ασφαλούς  δράσης,  της πολιορκίας  δηλαδή , της εξάντλησης  του αντιπάλου  , της στρεψοδικίας και της αλά Τούρκα ερμηνείας  της λογικής , του δικαίου και της ηθικής.
Δρα πάντοτε  ως δούρειος  ίππος  συμφερόντων τρίτων,  με σκοπό το άκοπο όφελός της ( επιτήδειος  ουδέτερος  ) , ασκώντας  αλισβερίσι  ( συναλλαγή  παζαρέματος  ) και φυσικά  δεν θα γίνει  αφορμή διαλύσεως  του ΝΑΤΟ,  αν συγκρουστεί μ’ εμάς , αφού αμφότεροι  είμαστε  τάχα Νατοϊκοί σύμμαχοι.
Από την 61η προσέγγιση  Ελλάδος  – Τουρκίας,  στον παρόντα  χρόνο,  η Ελλάδα  δεν έχει να κερδίσει  κάτι  ( όσο και εάν στεναχωρώ  τους αισιόδοξους ) , από τη στιγμή  που η Γείτονα  ως “γκρίζος λύκος, έστω κι άν εγέρασε,  κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του” . Η Ελλάδα  δεν έχει λόγο να βιάζεται  κάνοντας  εύκολη  τη ζωή της  Τουρκίας,  που τώρα  βρίσκεται  με μηδέν αποτελέσματα και εν αδίκω.
Οποιαδήποτε  συνομιλία  στην παρούσα , ευνοεί μόνο τον καταπατητή  , δεν θα φέρει ηρεμία  , θα αποθρασύνει έτι περαιτέρω  τη Γείτονα  , που θα χρησιμοποιήσει  τις διερευνητικές  ως αφετηρία  δικολαβικών απαιτήσεων και κέρδους με τη λογική  του ” ροκανίσματος” . Λίγο λίγο να κερδίσει  όσα θέλει.
Εφόσον  δείξει  μια  διετή  αποχή  από κάθε  πρόκληση  και αμφισβήτηση , αποκαταστήσει  όσα διαταράσσει, αποδεχτεί  τις υποχρεώσεις  της προς την Κύπρο  , τους Ρωμιούς,  τη χώρα μας, τότε  βλέπουμε εάν θα συνομιλήσουμε  ,κυρίως  μετά το 2023 ( 100ετία Τουρκικής  Δημοκρατίας  ) όπου πιθανολογώ θα κορυφώσει τις διεκδικήσεις  της.

Κατά τα λοιπά  , μην ξεχνάμε  πως η Γείτονα, ήταν και είναι παρούσα  στην Ελλάδα  με ιδιωτικά  και δημόσια  έργα  ( ως υπεργολάβος ) κάτι που επιτρέπει  ο Ν. 4412/16 , ενσωμάτωση  Ευρωπαϊκής οδηγίας. Περισσότερο  αυτή  τη διείσδυση  φοβάμαι  , παρά  την πολεμική  σύγκρουση  και τις φοβέρες  που κάνει.

Τέλος,  δεν πρέπει να ξεχνάμε  τη χρήση συμβολικών ημερομηνιών  από την Τουρκία  , όπως στο παρελθόν και στο παρόν,  όπου στα 25 χρόνια από τα Ίμια,  θα γίνει διερευνητική συνάντηση, ενώ την 25η Μαρτίου  ( επέτειος, 200 ετών από την Ελληνική  Επανάσταση  ) θα περιμένει  να ωφεληθεί από τη Σύνοδο  κορυφής  της ΕΕ . Ουσιαστικά  αντιστρέφοντας το νόημα  των επετείων, είναι σαν να μας  εμπαίζει.
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seven + eleven =