Σάβ, 31 Ιαν 2026
15.2 C
Cythera

Διαμαρτυρία γονέων για την έλλειψη δασκάλων στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Κυθήρων

Σε επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Κυθήρων, κ. Παναγιώτη Βάρδα, οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Χώρας και Καρβουνάδας εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την έλλειψη δασκάλων στις Δ’ και Ε’ τάξεις του σχολείου. Το πρόβλημα, που έχει προκύψει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, δημιουργεί σοβαρά κενά στην εκπαίδευση των μαθητών και επιβαρύνει το διδακτικό έργο των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται επίσης στον Αντιδήμαρχο Παιδείας Κυθήρων, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Όλοι Μαζί Κύθηρα – Αντικύθηρα» και «Ελεύθερα Κύθηρα», καθώς και στα τοπικά ΜΜΕ, οι γονείς χαρακτηρίζουν την κατάσταση «απαράδεκτη» και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την επίλυση του προβλήματος.

Οι γονείς επισημαίνουν ότι η έλλειψη εκπαιδευτικών υποβαθμίζει την ποιότητα της διδασκαλίας και αφήνει τα παιδιά χωρίς επαρκή εκπαιδευτική καθοδήγηση. Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει κενά γνώσης στους μαθητές, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν το κενό με επιπλέον φόρτο εργασίας.

Αιτήματα και προτεινόμενες λύσεις

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά από τον Δήμο Κυθήρων να προβεί άμεσα στις ακόλουθες ενέργειες:

Άσκηση πίεσης προς τις αρμόδιες αρχές για την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων διδασκαλίας.

Διερεύνηση της δυνατότητας τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε προσωρινή βάση.

Ενίσχυση των υφιστάμενων εκπαιδευτικών δομών ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την έλλειψη δασκάλων.

Αναμένονται απαντήσεις από τον Δήμο

Οι γονείς ζητούν από τη δημοτική αρχή να δώσει προτεραιότητα στο θέμα και να τους ενημερώσει για τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει. Επισημαίνουν ότι η εκπαίδευση αποτελεί θεμέλιο λίθο της κοινωνίας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αδιαφορία ή καθυστέρηση.

Η επιστολή υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Παναγιώτη Βάρδα, και αναδεικνύει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου και η εκπαιδευτική πρόοδος των μαθητών.

Το Kythera.News παρακολουθεί την υπόθεση και θα επανέλθει με τυχόν εξελίξεις.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» για ψήφισμα μειωμένου ΦΠΑ: Θετικό βήμα, η ευθύνη πλέον στην κυβέρνηση

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαρακτηρίζει ως...

AQUA JEWEL: Τροποποιήσεις Δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Νέες τροποποιήσεις δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίου από Κύθηρα προς Κίσσαμο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τρίτη 27/1, το...

Βάσω Μπόγρη: Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει παράνομες πρακτικές στον Δήμο Σαλαμίνας

Σοβαρά ευρήματα για τη λειτουργία του Δήμου Σαλαμίνας αποκαλύπτει,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img