Γήπεδο Μάγειρος

Σοβαρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Κυθήρων να διακόψει την υδροδότηση στο αθλητικό κέντρο «Παν. Μάγειρος» στο Λιβάδι, λόγω οφειλών που αφορούν τη χρήση νερού. Σύμφωνα με την Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Κοντελετούς», η οποία διαχειρίζεται το αθλητικό κέντρο, στις 16 Οκτωβρίου 2024 υπάλληλος του Δήμου, με εντολή του Δημάρχου, σφράγισε τον υδρομετρητή λόγω χρέους, συνοδευόμενος από την προειδοποίηση ότι σε περίπτωση παραβίασης, θα κληθεί άμεσα η αστυνομία.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η Ενορία προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρεται ότι τον Αύγουστο ενημερώθηκαν για χρέος ύψους 6.164,34 ευρώ, ενώ λίγο αργότερα έλαβαν λογαριασμό με τρέχουσα οφειλή 1.681,28 ευρώ και συνολική χρέωση 7.903,74 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων προσαυξήσεων. Η Ενορία ισχυρίζεται ότι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τη δημοτική αρχή πως το αθλητικό κέντρο δεν θα πλήρωνε νερό, καθώς εξυπηρετεί τα παιδιά και τη νεολαία του νησιού, και πως οι προηγούμενοι λογαριασμοί δεν είχαν δοθεί σημασία καθώς θεωρούνταν τυπικοί.

Το αθλητικό κέντρο «Παν. Μάγειρος» κατασκευάστηκε με τη συνδρομή του ευεργέτη Παναγιώτη Μάγειρα και άλλων δωρητών και λειτουργεί από το 2012. Παράλληλα, το νερό του γηπέδου προέρχεται από τοπικό πηγάδι, ενώ μόνο οι τουαλέτες και οι βρύσες εξυπηρετούνται από το κοινοτικό δίκτυο, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για το ύψος της κατανάλωσης.

Η Ενορία καταγγέλλει τις απειλές περί αστυνομικής παρέμβασης ως προσβλητικές και καλεί τον Δήμο να βρεθεί μια λύση μέσω συζήτησης, για το καλό των παιδιών και των νέων του νησιού. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η Τοπική Εκκλησία ήταν πάντα αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου και εξέφρασε την προθυμία της να συνεργαστεί για την εξεύρεση λύσης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − two =