chalkidike

Και τι δε μπορείς να κάνεις στη Χαλκιδική! Να κολυμπήσεις σε ονειρεμένες παραλίες, να φας πεντανόστιμο φαγητό, να εξερευνήσεις το φυσικό της κάλλος, να συνδεθείς με την ιστορία του τόπου, να ξεφαντώσεις σε παραλιακά μπαράκια και φυσικά αν πληροίς τις προϋποθέσεις να επισκεφτείς το μοναδικό Άγιον Όρος.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η χερσόνησος της Χαλκιδικής βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα νότια της Θεσσαλονίκης και αποτελείται από τρεις μικρότερες χερσονήσους που είναι γνωστές και ως «πόδια»: την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και την Άθω. Εξαιρώντας την Άθω, μιας και το μεγαλύτερο μέρος καταλαμβάνει η μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους, η Κασσάνδρα και η Σιθωνία είναι τα μέρη τα οποία προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι. Ποιο από τα δύο, όμως, είναι το ιδανικό μέρος για εσάς;

Οι Ξακουστές Παραλίες & Χωριά της Χαλκιδικής

Το σίγουρο είναι ότι και στα δύο μέρη θα βρείτε καλή τουριστική υποδομή με ξενοδοχεια χαλκιδικη για κάθε γούστο και budget. Πιο συγκεκριμένα, όμως, εάν είστε λάτρης της θάλασσας τότε συστήνουμε να εστιάσετε την έρευνα σας, πριν κάνετε κράτηση, στις παραλίες. Στο πρώτο πόδι, την Κασσάνδρα, οι παραλίες των οποίων θα συναντάτε συνέχεια το όνομά τους (και όχι άδικα) είναι η Καλλιθέα με τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, η Σάνη, η οποία δικαίως έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία, το Πευκοχώρι, το οποίο έχει επιλογές για water sports και το ξακουστό Ποσείδι, ένα αμμώδες ακρωτήρι με γαλάζια νερά.

Στη Σιθωνία ενδεχομένως οι παραλίες να είναι ακόμα πιο όμορφες ή έστω πιο ήρεμες από άποψη πολυκοσμίας, με την παραλία Καρύδι, Λαγονήσι, Καλογριά, τη Βουρβουρού, τις Καβουρότρυπες και το Καλαμίτσι να κλέβουν την παράσταση!

Χαρακτηριστικό γνώρισμα, επίσης, της Χαλκιδικής είναι τα γραφικά χωριά και οικισμοί της, στα οποία θα βρείτε και κάποια από τα καλύτερα ξενοδοχεια χαλκιδικη. Όπου και να μείνετε στη Χαλκιδική μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το χωριό Αρναία που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Χολομώντα, με την παραδοσιακή μακεδονική αρχιτεκτονική του, το καλό φαγητό και κρασί και τα πλακόστρωτα δρομάκια του. Άλλο ένα μέρος που αξίζει την προσοχή σας είναι ο Ταξιάρχης, ένα πυκνόφυτο χωριό με παραδοσιακά σπίτια. Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε φυσικά την Άφυτο στην Κασσάνδρα, ένα χωριό με ιδιαίτερο ύφος, μεγάλη ιστορία και απίστευτη θέα στον Τορωναίο κόλπο και το Παλιούρι. Στην Άφυτο θα βρείτε και αρκετά καταλύματα, από απλά δωμάτια μέχρι πολυτελή ξενοδοχεια χαλκιδικη.

Διακοπές χωρίς καλό φαγητό δε νοούνται και στη Χαλκιδική είναι εξασφαλισμένο ότι θα φάτε φρέσκα και πεντανόστιμα πιάτα. Οι εύφορες πεδιάδες, τα βουνά αλλά και η θάλασσα δίνουν απλόχερα όλα τα συστατικά για την παρασκευή νόστιμων παραδοσιακών συνταγών. Ψάρια, κρέατα, φρέσκα μυρωδικά, φρούτα και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας και όλα σε πολύ καλές τιμές. Tip: μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις ξακουστές ελιές, ποικιλία Χονδρολιά, η οποία είναι και προϊόν ΠΟΠ.

Ένα άρθρο για τη Χαλκιδική δεν αρκεί για να περιγράψει κανείς τα πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε και να δείτε κατά τη διαμονή σας. Είναι σαν να μπορέσει κάποιος να περιγράψει μέσα σε κάποιες λέξεις την ομορφιά της Κρήτης. Ευτυχώς, οι πληροφορίες και οι κριτικές στο διαδίκτυο είναι άφθονες, τόσο για τα ξενοδοχεία Χαλκιδική όσο και για ό,τι χρειαστείτε για τις διακοπές σας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × five =