Στις 22 Σεπτεμβρίου 2024, οι μαθητές του Λυκείου Κυθήρων πραγματοποίησαν διαδήλωση στον χώρο του σχολείου τους, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις συγχωνεύσεις τμημάτων. Μετά τη διαδήλωση, οι μαθητές προχώρησαν σε δηλώσεις στην πλατεία Στάη, θέλοντας να ενισχύσουν το μήνυμά τους προς την κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς.

Οι μαθητές δήλωσαν: «Ως εκπρόσωποι του Γενικού Λυκείου Κυθήρων θέλουμε να πούμε, όπως ήδη έχουμε εκφράσει μέσω της επιστολής μας στους αρμόδιους υπουργούς, ότι λέμε όχι στις συγχωνεύσεις των τμημάτων. Ζητάμε πίσω τους καθηγητές μας που τοποθετήθηκαν παράτυπα στο Γυμνάσιο και δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε».

Οι μαθητές υπογράμμισαν ότι οι αλλαγές αυτές έχουν επηρεάσει σημαντικά την εκπαιδευτική τους πορεία, τονίζοντας ότι η επιστροφή των καθηγητών τους είναι απαραίτητη για τη σωστή παρακολούθηση της ύλης. Στη συνέχεια, δήλωσαν: «Είμαστε παιδιά και δεν είμαστε αριθμοί να μας βάζουν σε υπερφορτωμένες τάξεις. Θέλουμε πίσω τους καθηγητές μας και λέμε όχι στη συγχώνευση των τμημάτων».

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ανήσυχοι, αφού προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Μίλησαν για τον χρόνο που χάνεται άσκοπα λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν: «Δεν γίνεται αυτό το πράγμα να συμβαίνει τώρα, 22 Σεπτεμβρίου, ενώ θα έπρεπε να έχει λυθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Εμείς, που είμαστε στη Γ’ Λυκείου και θα δώσουμε φέτος πανελλήνιες, βλέπουμε την ύλη μας να μένει πίσω χωρίς λόγο, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές της Ελλάδας έχουν ήδη ξεκινήσει. Έχουμε μείνει πίσω και αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, ειδικά για εμάς».

Διαβάστε σχετικό σύνδεσμο με την επιστολή των μαθητών:

Λύκειο Κυθήρων – οι μαθητές σε αδιέξοδο: Οι συγχωνεύσεις υπονομεύουν την εκπαίδευση. Οι μαθητές αντιδρούν στις αποφάσεις συγχωνεύσεων που βάζουν σε κίνδυνο την εκπαίδευση, την ασφάλεια, την υγιεινή και την προοπτική τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × five =