Κυρ, 11 Ιαν 2026
13.3 C
Cythera

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια έως σήμερα τα μεσάνυχτα

Κάλεσμα προς το σύνδεσμο των ακτοπλόων να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών, για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, με «ρεαλιστικές» και «βελτιωμένες» προτάσεις, απευθύνει με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία προκήρυξε προχθές 48ωρη κινητοποίηση που λήγει σήμερα στις 24.00 τα μεσάνυχτα με προοπτική κλιμάκωσης.

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών ζητεί μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Για σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, οι ναυτεργάτες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού στο Blue Star Delos.

Η ΠΝΟ, στη ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η Ομοσπονδία των ναυτικών, σεβόμενη απολύτως το επιβατικό κοινό, επεδίωκε και επιθυμούσε οι διαπραγματεύσεις με τους ακτοπλόους να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα “γιατί η χρονοτριβή δυστυχώς οδηγεί εκ των πραγμάτων σε δυναμικές εξελίξεις”.

Η Ομοσπονδία των ναυτικών προσθέτει επίσης ότι «μετά από καθυστέρηση δύο και πλέον ετών, των διαπραγματεύσεων με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΣΣΕ για τα έτη 2020 και 2021, διατυπώσαμε ξεκάθαρα και έντιμα τις θέσεις και τα αιτήματα μας, τα οποία η άλλη πλευρά «λησμονώντας» το γεγονός ότι οι Ναυτεργάτες δεν έλαβαν καμία αύξηση για τα έτη 2020 και 2021, (τελευταία αύξηση 2% το 2019), αρνήθηκε να συζητήσει ουσιαστικά τις θέσεις μας και αντιπρότεινε «αυξήσεις» του 0% για το 2020 και 1% για το 2021 και μάλιστα χωρίς αναδρομικότητά.»

Η ΠΝΟ ζητεί την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων της χώρας ενώ στις κινητοποιήσεις των ναυτικών της ακτοπλοϊας συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών με τετράωρες και εξάωρες στάσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι, χθες, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ, με ανακοίνωσή του, απηύθυνε από την πλευρά του κάλεσμα προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, να ματαιώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα πλοία της ακτοπλοϊας και να συνεχίσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img