vasilis-kardamitsis

Θύμα του κορονοϊού έπεσε ο γνωστός ομογενής Βασίλης Καρδαμίτσης που πέθανε αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Τρίτης, 01/02 και βύθισε στο πένθος της οικογένειά του ενώ ο θάνατος του «πάγωσε» την ελληνική παροικία της Αυστραλίας.

Ήταν μόλις 69 ετών και υγιέστατος.

«Ήταν όλα τόσο ξαφνικά», μας είπε ο  γιος του Σπύρος κει συνέχισε:

«Στις 4 Ιανουαρίου μπήκε στο νοσοκομείο και μερικά 24ωρα αργότερα (στις 8 Ιανουαρίου) στην εντατική. Δυστυχώς ο κορονοϊός τον κτύπησε στους πνεύμονες. Και ο μεν κορονοϊός έφυγε, αλλά ο πατέρας μας δεν συνήλθε. Υπέκυψε. Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε πως έφυγε τόσο γρήγορα».

Ο Βασίλης Καρδαμίτσης γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1969.

Υπήρξε ένας πετυχημένος επιχειρηματίας και ασχολήθηκε με διάφορες επιχειρήσεις.

Ήταν επίσης ένας άξιος οικογενειάρχης. Παντρεύτηκε την αγάπη της ζωής του Ζαχάρω, με την οποία απόκτησαν τρία παιδιά. Την Άννα, τον Σπύρο και το Νίκο που τους χάρισαν συνολικά επτά εγγόνια.

Όταν πια οι γιατροί έκριναν πως η κατάσταση του Βασίλη ήταν μη ανατρέψιμη, επέτρεψαν σε όλα τα  μέλη της οικογένειας του να τον επισκεφθούν για τελευταία φορά την περασμένη Κυριακή.

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Βασίλης Καρδαμίτσης, εκτός από άξιος οικογενειάρχης και πετυχημένος επιχειρηματίας,  υπήρξε και δραστήριο μέλος της παροικίας επί δεκαετίες. Ο θάνατός του σίγουρα αφήνει ένα τεράστιο κενό.

Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της Ενορίας της Υπαπαντής στο Coburg, Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων και Ενοριών της Αρχιεπισκοπής, σημαντικό στέλεχος του κολλεγίου «Άγιος Ιωάννης»  ενώ υπηρέτησε με αφοσίωση και άλλους παροικιακούς φορείς.

Ήταν εκείνος που είχε αναλάβει και την υλοποίηση του έργου του γηροκομείου  της «Βασιλειάδας» στο Fawkner, ένα έργο για το οποίο ήταν ιδιαίτερα υπερήφανος.

Αξέχαστες θα μείνουν οι διοργανώσεις του αγιασμού των υδάτων στα Φώτα, που γινόταν στο λιμάνι της Μελβούρνης με δεκάδες χιλιάδες ομογενείς ή το Ελληνικό Φεστιβάλ της Ενορίας της Υπαπαντής στο  Coburg όπου είχε παραστεί μερικές φορές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Bob Hawke με όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας και της Βικτώριας.

Επίσης, ήταν μέλος του Εργατικού κόμματος Αυστραλίας και μάλιστα υπήρξε υποψήφιος του στην έδρα του Wills μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού Bob Hawke.

Δεκάδες φίλοι του, με αναρτήσεις τους στο Facebook, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους και πλέκουν το εγκώμιο του εκλιπόντος  για την προσφορά του στην παροικία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

«Με βαθειά κατ’ άνθρωπον θλίψη, πληροφορηθήκαμε την πρόωρο εκδημία του Βασιλείου Καρδαμίτση, ενός ενεργού μέλους της Ελληνικής Ομογένειας στην Αυστραλία, που επί σειρά ετών προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες την τοπική μας Εκκλησία.

Ο εκλιπών υπήρξε εκ των πρωτεργατών της ιδρύσεως της Ενορίας Υπαπαντής του Κυρίου στο Coburg της Μελβούρνης, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της Ενώσεως Κοινοτήτων και Ενοριών Βικτώριας, Πρόεδρος του Ελληνορθοδόξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Preston και σύμβουλος του Οργανισμού «Βασιλειάδα» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας στη Μελβούρνη.

O Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι και ο ιερός Κλήρος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να χαρίζει την εξ ύψους παρηγορία στην οικογένεια και τους οικείους του.»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen + fourteen =