australia-asteges

Μετά από το διαζύγιο και την διάγνωση καρκίνου, η Bee έχασε το σπίτι της.

«Μετά τη χημειοθεραπεία, πήγα να ζήσω με τον αδερφό μου και την κουνιάδα μου. Όμως, ήρθε η μέρα που έπρεπε να φύγω, έτσι μάζεψα όλα μου τα πράγματα στο αυτοκίνητο και σκέφτηκα τι θα κάνω; Δεν έχω πολλά χρήματα, δεν έχω δουλειά…Λοιπόν, ποιος θα μου νοικιάσει κάποιο σπίτι; Τότε άρχισα να οδηγώ και είδα ένα πάρκο και άρχισα να φωνάζω», λέει Bee.

H πρώην γραφίστρια βρέθηκε χωρίς σπίτι μένοντας σε διάφορα προσωρινά καταλύματα.

«Δεν ήξερα τι να κάνω πραγματικά, γιατί ποτέ δεν περίμενα ότι θα βρεθώ σε μια τέτοια κατάσταση. Είναι σαν να σε πετάνε στον ωκεανό και πρέπει να κολυμπήσεις»αναφέρει η Bee.

Την περασμένη χρονιά, η έκθεση «Nowhere to Go» από το Equity Economics έδειξε ότι το 41% των ατόμων που χρησιμοποιούν υπηρεσίες αστέγων αναζήτησαν επίσης βοήθεια για οικογενειακή βία.

Αυτό το ποσοστό, σχεδόν 6% αύξηση από το προηγούμενο έτος.

Η έκθεση εκτιμά ότι πάνω από εννέα χιλιάδες γυναίκες και παιδιά μένουν χωρίς στέγη ετησίως λόγω ενδοοικογενειακής βίας.

Το Full Stop Australia βοηθά άτομα που αντιμετωπίζουν σεξουαλική και οικογενειακή βία. Η διευθύνουσα σύμβουλος, Hayley Foster εξηγεί τους λόγους που οι γυναίκες καταλήγουν χωρίς στέγης.

«Ο μεγαλύτερος λόγος που οι γυναίκες μένουν χωρίς στέγη σε αυτή τη χώρα είναι η ενδοοικογενειακή βία. Και συχνά αναρωτιόμαστε: γιατί δεν φεύγει; Λοιπόν η απάντηση σε αυτό είναι, έχει πραγματικά κάπου αλλού να πάει; Τόσες πολλές γυναίκες με προσωρινή βίζα και νέες μετανάστριες στην πραγματικότητα γυρίζουν πίσω στον δράστη, δεν έχουν άλλη επιλογή», επισημαίνει η κ. Forster.

Το Full Stop είναι μία από τις πολλές ομάδες υπεράσπισης των γυναικών που συμμετέχουν σε μια εκστρατεία που ζητά χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης στέγης των γυναικών.

Η εκστρατεία «Unhoused» ζητά 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την παροχή περισσότερων από 16.000 μόνιμων κατοικιών για γυναίκες.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι υπάρχουν περίπου 116.000 άστεγοι στην Αυστραλία ανά πάσα στιγμή.

Οι γυναίκες άνω των 55 ετών είναι η ταχύτερη αναπτυσσόμενη ομάδα, παρουσιάζοντας αύξηση 31% μεταξύ 2011 και 2016.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Αστέγων Αυστραλίας, Τζένι Σμιθ, λέει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει την έλλειψη κοινωνικής στέγασης.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα που θα διαχειρίζεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, επενδύοντας στην κοινωνική στέγαση, επενδύοντας στην υποστήριξη που χρειάζονται τα άτομα αυτά για να διατηρήσουν αυτή τη στέγαση», αναφέρει η κ. Σμιθ.

Το προηγούμενο έτος, υπήρχαν σχεδόν 5.000 γυναίκες άνω των 55 ετών στη λίστα αναμονής για κοινωνική στέγαση μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία.

Και οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας είναι αυτές που έχουν τις λιγότερες επιλογές.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − thirteen =