Η κατάσταση είναι κρίσιμη στη βορειοανατολική Αττική. Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου στη Νέα και την Παλαιά Πεντέλη, ενώ καίγονται σπίτια στο Πάτημα Βριλησσίων και συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στο Γραμματικό. Στο Καλέτζι Μαραθώνα, όπου εκδόθηκε προληπτικό μήνυμα εκκένωσης από το 112, η κατάσταση έχει ελαφρώς βελτιωθεί την τελευταία ώρα.

Οι κάτοικοι των Διονύσου, Νέας Πεντέλης, Παλαιάς Πεντέλης, Πάτημα Χαλανδρίου, Πάτημα Βριλισσίων και του Καλέντζι Μαραθώνα έχουν λάβει μηνύματα για εκκενώσεις.

Στα μέτωπα της πυρκαγιάς επιχειρούν 685 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 190 οχήματα και Εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας. Από τον αέρα, επιχειρούν περιοδικά 33 εναέρια μέσα, συγκεκριμένα 17 ελικόπτερα και 16 αεροσκάφη.

Βοήθεια έχουν προσφέρει η Γαλλία με ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma με κάδο, αναμένεται να φτάσει σήμερα το βράδυ, καθώς και η Ιταλία με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair, τα οποία αναμένεται να φτάσουν αύριο το πρωί. Επίσης, η Τσεχία προσφέρει 75 πυροσβέστες και 25 οχήματα, εκ των οποίων 9 είναι υδροφόρα, με αναμενόμενη άφιξη αύριο.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η συνδρομή και από την Ισπανία και την Τουρκία, οι οποίες έχουν επίσης ανταποκριθεί θετικά στο ελληνικό αίτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two + six =