Κύθηρα, Ελλάδα – Το ιστιοπλοϊκό σκάφος “Thom Tuff”, ένα Drascombe Lugger μήκους 5.50 μέτρων, κατέπλευσε στο λιμάνι του Καψαλίου σήμερα Πέμπτη στις 12:15 το μεσημέρι, ολοκληρώνοντας ένα εντυπωσιακό ταξίδι από το Cork της Ιρλανδίας μέχρι την Ελλάδα.

Μέλη του πληρώματος είναι ο Robin Davy, 78 ετών, με τον γιό του Finn, 35 ετών οι οποίοι ταξίδεψαν δύο μήνες και 22 ημέρες! Το ταξίδι του “Thom Tuff” ξεκίνησε με την φόρτωση του σκάφους σε πλοίο από το Cork στην Ιρλανδία προς το Roscoff στη Γαλλία, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε οδικώς μέχρι το Μπορντό. Από εκεί, διέσχισε τη Γαλλία μέσω καναλιών, κατευθυνόμενο προς την Ιταλία, όπου μεταφέρθηκε κατά μήκος της βόρειας περιφέρειας προς την ακτή της Αδριατικής Θάλασσας πριν τελικά φύγει ανατολικά για Κροατία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Ελλάδα. Στην Ελλάδα πιάσανε στην Κέρκυρα, πέρασαν στο Ιόνιο Πέλαγος και από Κεφαλονιά πέρασαν στην Πελοπόννησο και συνέχισαν κόστα – κόστα.

Μετά από μια σύντομη στάση στην Ελαφόνησο για αναπλήρωση δυνάμεων, το σκάφος έφτασε σήμερα στα Κύθηρα. Ο Bob Hobman, που είναι σε επικοινωνία με το πλήρωμα μας ενημέρωνε κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Η περιπέτεια του “Thom Tuff” αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεγονός για το νησί μας, αναδεικνύοντας το πνεύμα της ιστιοπλοΐας και της θάλασσας που χαρακτηρίζει το νησί.

Ο Bob Hobman προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους να συγκεντρωθούν στο λιμάνι και να γιορτάσουν την αφιξη του “Thom Tuff”. Ως γνωστόν ο Bob Hobman υπήρξε επικεφαλής στο πρότζεκτ  “The First Mariners” πριν 10 χρόνια όπου μία ομάδα ταξίδεψε με σχεδία, φτιαγμένη από καλάμια, από τα Κύθηρα στα Χανιά. Μέλη του πληρώματος της σχεδίας ήταν και ο Robin με το Finn


Μάθετε περισσότερα για το ταξίδι του Robin και του Finn στον λογαραισμό τους στο Instagram

The First Mariners πριν 10 χρόνια στο Καψάλι
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − five =