Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Ανοιχτή Επιστολή στον Αντιδήμαρχο Κυθήρων κ. Στρατηγό

Ανοιχτή Επιστολή στον Αντιδήμαρχο Κυθήρων κ. Στρατηγό

ippolytos prekas

Αγαπητέ Αντιδήμαρχε, κ. Στρατηγέ,

Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων στις 14 Αυγούστου 2024, συζητήθηκε το σοβαρό θέμα της λήψης μέτρων για την επάρκεια υδροδότησης του νησιού μας. Στην τοποθέτησή σας μεταξύ άλλων αναφέρατε: «Στη διάρκεια αυτών των ημερών (31.07 – 08.08.2024) υπήρξε μια κλιμάκωση από μέσα μαζικής ενημέρωσης προσκείμενα στην αντιπολίτευση…και το λέω… ο  κ. Πρέκας, αν δεν απατώμαι  είναι μέλος της παράταξής σας… υπήρξε μία κλιμάκωση με προβλήματα συνεχόμενα. Δικαίωμά του αλλά ακόμη και προβλήματα που προκύψανε για δεκάλεπτα. Δεν είναι τυχαίο ότι βγήκε έκτακτο… για τη διακοπή του νερού στο Διακόφτι….»

Αρχικά να δηλώσω την ικανοποίησή μου που διαβάζετε με μεγάλη προσοχή το KytheraNews. Σας ευχαριστώ.

Υποθέτω ότι συμφωνείτε πως η θεσμική σας θέση (αντιδήμαρχος) είναι σύμφυτη με τον δημόσιο έλεγχο. Αυτό ακριβώς κάνουν τα ανεξάρτητα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, ελέγχουν την εξουσία. Αυτό κάνουμε και εμείς. Υποθέτω ότι δεν είναι στις επιδιώξεις σας μια εξουσία η οποία να εξαγοράζει ή να εκβιάζει την σιωπή των ΜΜΕ. Απλά θυμίζω ότι η χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν έχει καλές επιδόσεις σε θέματα ελευθερίας του Τύπου (θέση 107 διεθνώς). Σίγουρα δεν πιστεύω ότι είναι στις προθέσεις σας να περιορίσετε την ελευθερία των τοπικών ΜΜΕ (το λέω με κάθε ειλικρινή διάθεση).

Βεβαίως και τα ΜΜΕ δεν πρέπει να είναι ανεξέλεγκτα. Ας έρθουμε όμως στο προκείμενο:

Κύριε Στρατηγέ, προς ενημέρωσή σας οι μόνες δημοσιεύσεις αναγγελιών ή καταγραφών βλάβης ύδρευσης που δημοσιεύσαμε στο Kythera.News είναι:

1. 5 Αυγούστου 2024  (Ανακοίνωση Δήμου για διακοπή)

2. 11 Αυγούστου 2024  (Ανακοίνωση Δήμου για διακοπή)

3. 12 Αυγούστου 2024  (Ανακοίνωση Δήμου για διακοπή)

4. 15 Αυγούστου 2024 (Ανακοίνωση Δήμου για διακοπή)

Φωτογραφίες για την 12η Αυγούστου, μας παραχώρησε ο ακούραστος Τάκης Πολίτης από τον AdelinFM.

«Έκτακτο» δεν «βγάλαμε» ποτέ…

Επίσης μία επώνυμη επιστολή Δημότη δημοσιεύθηκε στις 14 Αυγούστου, συγκεκριμένα του κ. Αλέξανδρου Κυπριώτη. Η επιστολή περιέγραφε την πραγματικότητα, δεν διαψεύστηκε, δεν περιείχε απρεπείς χαρακτηρισμούς.

Σήμερα, βλέποντας την επικαιρότητα, αντιλαμβάνομαι ότι θα έπρεπε να έχουμε περισσότερες δημοσιεύσεις για το καυτό πρόβλημα της υδροδότησης. Υπόσχομαι να επανορθώσω…

Με βάση τα πιο πάνω σας παρακαλώ να ανασκευάσετε όσα δηλώσατε. Μην συνδράμετε την προσπάθεια φίμωσης ανεξάρτητων τοπικών ΜΜΕ, μην απαξιώνετε την προσπάθειά μας. Άλλωστε στη δημοκρατία πάντα υπάρχουν λύσεις.

Επιπλέον, ως μέρος διακήρυξης αρχών, σημειώνω για το Kythera.News:

1. Στηρίζουμε κάθε Κυθηραϊκό μέσο ενημέρωσης που καταγράφει την επικαιρότητα χωρίς ακραίους χαρακτηρισμούς, χωρίς να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

2. Όταν οι πολίτες μας κοινοποιούν επιστολές τους αυτές θα δημοσιεύονται όπως προβλέπεται και πάντα με την δημοσιογραφική επιμέλεια που απαιτείται. Δεν δημοσιεύουμε επιστολές με απρεπείς χαρακτηρισμούς, με ρατσιστικές εκφράσεις, επιστολές που προδήλως παραποιούν την πραγματικότητα. Επίσης δεν λογοκρίνουμε επιστολές που εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από τις δικές μας.

3. Η μόνη κλιμάκωση που διαπιστώνεται στην τοπική επικαιρότητα είναι στα προβλήματα της υδροδότησης όπως απορρέει από τις συνεχείς ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής (βλέπε ιστότοπο Δήμου), τις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης και τις διαμαρτυρίες Δημοτών και παραθεριστών. Τα ΜΜΕ δεν προκαλούν το πρόβλημα! Το καταγράφουν. Υποθέτω ότι δεν επιθυμείτε αποσιώπηση της πραγματικότητας.

Κύριε Στρατηγέ, μπορείτε να ανατρέξετε στον ιστότοπό μας για να διαπιστώσετε (αν και νομίζω ότι ήδη το γνωρίζετε) πως δημοσιεύουμε τις απόψεις και τις θέσεις όλων, ειδικά των δημοτικών παρατάξεων, όταν μας αποστέλλονται ή όταν υπάρχει δημόσια τοποθέτηση.

Θα ήταν τιμή για μας να λάβουμε και τις δικές σας απόψεις και θέσεις, όταν βρείτε χρόνο να τις μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας. Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε πως στην Δημοκρατία η 4η Εξουσία ελέγχει τις προηγούμενες τρεις, χωρίς να τις «ευλογεί». Εμείς δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε κάθε εξουσία, αυτός είναι ο ρόλος μας.

Σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλή υγεία, εκ μέρους ολόκληρης της συντακτικής μας ομάδας.

Ιππόλυτος Πρέκας

Υ.Γ.1: Εφόσον στη συνεδρίαση αναφερθήκατε σε υπόθεση όπου η Δικαιοσύνη ερευνά την Διοίκηση και τις Υπηρεσίες του Δήμου, είμαι στη διάθεσή σας να σας ενημερώσω εκτενώς με τα δεδομένα που διαθέτω.

Υ.Γ 2: Η προσωπική μου εμπλοκή με τα αυτοδιοικητικά είναι δικαίωμά μου και θα συνεχιστεί. Ως μόνιμος κάτοικος Κυθήρων τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια πιστεύω ότι έχω αυτό το δικαίωμα. Αν κάποια στιγμή για οικογενειακούς λόγους υποχρεωθώ να μετοικίσω στην Αθήνα, τότε θα το ξανασκεφθώ…

blank

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8 + fourteen =