Γιώργος Φλωράς

Στις 3 Οκτωβρίου 2024, ο Γιώργος Φλωράς θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει την αναφορά του ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ). Η αναφορά αυτή επικεντρώνεται στη συστηματική παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών εκατομμυρίων πολιτών στην Ελλάδα, όπως τεκμηριώνεται από τις 96 αποφάσεις της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) τα τελευταία επτά χρόνια.

Η καταγγελία του κ. Φλωρά έχει ήδη παραπεμφθεί και στην Επιτροπή LIBE του ΕΚ, η οποία εξετάζει την παραβίαση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Ο ίδιος καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη αδιαφορία των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών της Ελλάδας να συμμορφωθούν με την Ευρωπαϊκή Οδηγία ePrivacy, καθώς και τις ανεπαρκείς κυρώσεις που επιβάλλει η ΑΔΑΕ για τις παραβιάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Φλωρά, οι εταιρείες τηλεφωνίας παραβίασαν συστηματικά το απόρρητο των επικοινωνιών εκατομμυρίων συνδρομητών, παραδίδοντας τα δεδομένα τους σε εγκληματικά στοιχεία, ενώ η Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως υποστηρίζει, παρείχε ποινική ασυλία στους υπεύθυνους μέχρι πρόσφατα.

Η ακρόαση αναμένεται να δώσει φωνή σε καταγγελίες που, σύμφωνα με τον κ. Φλωρά, δεν έχουν ακουστεί ευρέως στην Ελλάδα. Ο ίδιος ελπίζει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποκαλύψει τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από αυτήν την κρίση και θα λάβει μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.

Η ακρόαση θα μεταδοθεί ζωντανά στις 3 Οκτωβρίου 2024, στις 15:30 ώρα Βελγίου, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω του συνδέσμου: PETI Committee Meeting.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × three =