Αρχική ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Αφιέρωμα στην Άννα Καρίνα από την Ταινιοθήκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο

Αφιέρωμα στην Άννα Καρίνα από την Ταινιοθήκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο

Στις 15/12/2019 το παγκόσμιο σινεμά θρήνησε την απώλεια μίας από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς του. Η Άννα Καρίνα «έφυγε» στο Παρίσι σε ηλικία 79 ετών, έχοντας αφήσει πίσω της μια αξεπέραστη σε πρωτοτυπία και επιδραστικότητα φιλμογραφία.

Ένα χρόνο μετά, η κινηματογραφική κληρονομιά της Καρίνα τιμάται από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιοτούτο, στο αφιέρωμα προς τιμήν της που πραγματοποιείται διαδικτυακά (8-14/12) στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης.

Στο πρόγραμμα βρίσκουμε, σαφώς, μερικές από τις ταινίες του Ζαν-Λικ Γκοντάρ στις οποίες πρωταγωνίστησε. Συγκεκριμένα τα αριστουργηματικά «Une Femme Est Une Femme» (1961), «Ο Τρελός Πιερό» (1965) και «Alphaville» (1962). Ακόμα όμως, υπάρχει η «Μοναχή» (1966) του Ζακ Ριβέτ, στην οποία η ηθοποιός δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της, και ο «Δολοφόνος Μουσικός» (1976) του Μπενουά Ζακό.

Το πιο σημαντικό όλων όμως, είναι η ευκαιρία που δίνεται στους σινεφίλ να δουν το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Καρίνα, δηλαδή το «Η Ζωή Μας Μαζί» (1973). Η ταινία αφορά έναν 30άρη καθηγητή Ιστορίας, ο οποίος ζει φιλήσυχα με τη σύντροφό του. Τα πάντα θα αλλάξουν άρδην όταν ο άντρας γνωρίσει μια απελευθερωμένη νεαρή γυναίκα, την οποία θα ακολουθήσει παρατώντας τα πάντα μέχρι τη Νέα Υόρκη, όπου μαζί ζουν ως μποέμ και πολιτικοί ακτιβιστές.

Η προπώληση των εισιτηρίων (€ 8) ξεκινά στις 7/12 (12 μ.) και ο καθένας θα έχει στη διάθεσή του 30 ώρες για να ολοκληρώσει τη θέαση κάθε ταινίας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 4 =

Exit mobile version