Κυρ, 11 Ιαν 2026
11.5 C
Cythera

Αδειοδοτήθηκε το έργο των Δημοτικών Σφαγείων

Αδειοδοτήθηκε το έργο της κατασκευής και λειτουργίας Δημοτικού Σφαγείου στα Κύθηρα όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κυθήρων. Το έργο έχει προυπολογισμό €3.000.000 και ο Δήμος θα αναζητήσει άμεσα χρηματοδότηση. Διαβάστε αναλυτικά:

Στην τελική ευθεία το έργο των Σφαγείων στα Κύθηρα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης του έργου της κατασκευής και λειτουργίας Δημοτικού Σφαγείου στα Κύθηρα με την έκδοση της οριστικής άδειας εγκατάστασης η οποία περιλαμβάνει και τους περιβαλλοντικούς όρους (Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις) από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής. Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 29-06-2023.

Με την παραπάνω απόφαση ολοκληρώνεται μια συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής που ξεκίνησε το 2017 με την εκπόνηση της Μελέτης Σκοπιμότητας, για την οποία πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη πρωτογενής έρευνα καταγραφής ζωικού κεφαλαίου, για πρώτη φορά στα Κύθηρα. Στην συνέχεια έγιναν όλες οι ενέργειες για την απόκτηση της γης και ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές μελέτες με χρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής με Τεχνικό Σύμβουλο το Δίκτυο Νήσων Αττικής, που ως φορέας αυτοδιοίκησης του Ν.4674/20 έχει αποδειχθεί πολύτιμος συνεργάτης των 8 Δήμων της Π.Ε. Νήσων στην διαδικασία εκπόνησης μελετών και ωρίμανσης μεγάλων έργων υποδομής.

Παρά το γεγονός ότι το Σφαγείο είναι βιομηχανική εγκατάσταση και οι μελέτες που απαιτούνται είναι συνήθως χρονοβόρες και απαιτητικές, ο Δήμος μας ολοκλήρωσε την πλήρη ωρίμανση του έργου στον λιγότερο δυνατό χρόνο, καθώς μεγάλο μέρος των μελετών εκπονήθηκε μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού.

Το Δημοτικό Σφαγείο θα κατασκευαστεί στη θέση «Πηλούς» της Τ.Κ. Φρατσίων, σε έκταση που έχει παραχωρηθεί από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας και ανήκει στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει στάβλο αναμονής των ζώων, 2 γραμμές σφαγής (βοοειδή και χοιρινά/αιγοπρόβατα), χώρους κύριας επεξεργασίας και επεξεργασίας παραπροϊόντων, ψυκτικούς θαλάμους, γραφεία διοίκησης, αυτόνομο βιολογικό καθαρισμό, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για εκθετήριο-πωλητήριο των τοπικών προϊόντων.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο τόπος μας και το οποίο θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει την ποσότητα και την ποιότητα της κτηνοτροφικής παραγωγής του νησιού, μέσα από διαδικασίες πιστοποίησης που είναι απαραίτητες για την εξαγωγή των προϊόντων καθώς και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της αναγνωρισιμότητας του κυθηραϊκού κρέατος.

Η Δημοτική Αρχή νοιώθει δικαιωμένη καθώς ακόμα ένας μεγάλος οραματικός της στόχος μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, αφού η χρηματοδότηση του έργου (προϋπολογισμού 3.000.000€) θα είναι από τα πρώτα αιτήματα του Δημάρχου μας κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη προς τη νέα Κυβέρνηση.

030623c

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα»: Κοπή πίτας

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η...

Το Δόγμα Μονρόε και η Βενεζουέλα

Το 1823 δεν έπεσε ούτε ένας πυροβολισμός. Δεν κινήθηκαν...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευση αριστούχων αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου Κυθηρίων

Έγιναν και φέτος οι από ετών καθιερωμένες βραβεύσεις των...

Δήμος Κυθήρων: Απάντηση για τα κληροδοτήματα και τα δημοτικά ακίνητα

Με μια εκτενή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση, η Δημοτική...

Η ΕΕ ενέκρινε την εμπορική συμφωνία με τη Mercosur

Στην έγκριση της υπογραφής της συμφωνίας με τη Mercosur...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img