kastro-chora-kythira

Ο Δήμος Κυθήρων προχώρησε στη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο με θέμα “Κύθηρα: Τουριστική Ανάπτυξη και Φέρουσα Ικανότητα των Υποδομών – Θεωρητική, Επιστημονική και Πρακτική Προσέγγιση”. Η επιτροπή θα έχει επικεφαλής τον Δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, και θα περιλαμβάνει διακεκριμένα μέλη από τον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιστήμης και της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων ειδικών με εμπειρία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους οργανισμούς.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, θα προεδρεύσει της επιτροπής, η οποία περιλαμβάνει τα εξής μέλη:

  • Ευάγγελος Βενάρδος, Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.
  • Γεώργιος Κασιμάτης, πρώην ανώτερος υπάλληλος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ).
  • Κωνσταντίνος Ανδρόπουλος, Οικονομολόγος και πρώην ανώτερος υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG GROW).
  • Εμμανουήλ Καλλίγερος, Οικονομολόγος και εκδότης, μέλος του Δ.Σ. του Τριφυλλείου Ιδρύματος.
  • Αναστάσιος Νυχάς, Γεωπόνος-Εδαφολόγος με ειδίκευση σε θέματα περιβάλλοντος και πρώην ανώτερος υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ENVIRONEMENT).
  • Πολυξένη Αλεζίδου, Προϊσταμένη Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κυθήρων.

Το συνέδριο στοχεύει στη διερεύνηση των προοπτικών βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης του νησιού, λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες υποδομές και τη φέρουσα ικανότητα τους. Η επιτροπή αυτή καλείται να προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα συνδυάζει θεωρητική γνώση και πρακτική εφαρμογή, με γνώμονα τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ευημερίας των Κυθήρων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − two =