Τρί, 24 Φεβ 2026
14.9 C
Cythera

Ο 40χρονος ηλεκτρολόγος μηχανικός από την Πάτρα που δεν … υποτίμησε την κτηνοτροφία

Μέσα από το Η Φάρμα της γιαγιάς, όπως και αποκαλεί το project, που υλοποιεί έκανε το όνειρό για για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, πραγματικότητα.

Ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος που είναι 40 ετών σήμερα και οικογενειάρχης, μπορεί να ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2012 ως ηλεκτρολόγος μηχανικός, πλην όμως δεν ακολούθησε την πεπατημένη. Αντίθετα επέλεξε να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής και δη την κτηνοτροφία.

 

Ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος
Ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος

Για το λόγο αυτό και χωρίς να μπει, όπως μας λέει τότε σε πρόγραμμα νέων, κατάφερε να βάλει την επιχείρησή του στον Αναπτυξιακό και να απορροφήσει κονδύλια για τη μονάδα του. Σήμερα, σχεδόν μια δεκαετία μετά, έχει καταφέρει πολλά και σχεδιάζει με αισιοδοξία, τα επόμενα βήματά του.

«Σήμερα στη μονάδα έχουμε 450 ζώα, αιγοπρόβατα, Λακόν και γίδες Ζάνες. Είναι πραγματικά πολύ παραγωγικά ζώα, όπως λένε, αλλά έχουν και μεγάλες ανάγκες σε τροφές. Προσωπικά έχω μια παραγωγή της τάξης των 150 τόνων εκ των οποίων οι 70 αφορούν γίδινο, που τελευταία έχει και μεγάλη πέραση και το έχει γνωρίσει καλά ο κόσμος. Έχω στη μονάδα Λακόν που πιάνουν ως και 450 κιλά το χρόνο σε γάλα, ενώ οι Ζάνες ξεπερνούν τα 1.100. Όλο αυτό βέβαια και ειδικά η ενσταβλισμένη και εντατική μορφή αυτή κτηνοτροφίας, έχει μεγάλες απαιτήσεις, ειδικά ως προς τις ζωοτροφές, αλλά και άλλες φροντίδες. Όμως στο τέλος, το πρόσημο είναι θετικό, ειδικά σε χρονιές όπως αυτές που διανύουμε, με τις τιμές στο γάλα σχετικά καλές‘», τονίζει στο Αgronewsbomb ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος σημειωτέον είναι αναγκασμένος να προμηθεύεται από το εμπόριο όλες τις απαιτούμενες τροφές, καθώς δεν καλλιεργεί.

 

Σε σχέση με τη συμπεριφορά των ζώων στις δυο αυτές ράτσες σημειώνει πως όσο καλές και να είναι οι συνθήκες, όταν δεν μιλάμε για αγελαία μορφή κτηνοτροφίας, τα ζωντανά θέλουν ιδιαίτερη διαχείριση, για να αποδώσουν τα μέγιστα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης έχει συνασπιστεί μαζί με ακόμα 7 μονάδες της περιοχής και διαπραγματεύονται τις τιμές στο γάλα, ενώ το επόμενο διάστημα, όπως λέει, προτίθενται όλοι μαζί, να κάνουν πιο επίσημο το χαρακτήρα αυτής της ομάδας.

 

η Φάρμα της γιαγιάς
η Φάρμα της γιαγιάς

Ο Παναγιώτης, τέλος, ο οποίος εμπορεύεται και ζώντα ζώα στις δυο αυτές ράτσες, σκοπεύει, όπως μας αναφέρει το επόμενο διάστημα να εξελίξει την επιχείρησή του και να μπει στην τυροκομία, αλλά και στο πόσιμο γίδινο γάλα, που έχει μεγάλη ζήτηση.

Πηγή video – Η Φάρμα της Γιαγιάς

Πηγή άρθρου – agronewsbomb.gr

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Είναι ο Τζέφρι Επσταϊν ο διάβολος;»

«Είναι ο Τζέφρι Επσταϊν ο διάβολος;»Η ερώτηση, όπως την...

Σουρής Ζαχαρίας : Μήνυμα για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Σήμερα ξεκινά η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, μια περίοδος...

Πότε ο πρωκτικός πόνος πρέπει να σας ανησυχήσει και να επισκεφθείτε πρωκτολόγο

Παθήσεις που προκαλούν πόνο στην περιοχή του πρωκτού και...

Τα έθιμα που κρατούν ζωντανή την πολιτισμική συνέχεια και την τουριστική ανάπτυξη

Από το Μπουρανί του Τυρνάβου, μέχρι τον χορό των...
00:00:00

Πατρινό Καρναβάλι 2026: Δείτε τη μεγάλη παρέλαση

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα την Κυριακή. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img