Με «αρμόδιο δικαστικό επιμελητή» κατέστησε γνώστη και πολιτικό συνένοχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα γίνονται στον γαλάζιο Πειραιά η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Ζωή Ρούσσου. Η επιστολή ενημέρωσης με το «άκρως εμπιστευτικό» έγγραφο που αποκαλύπτει η ΑΥΓΗ της Κυριακής περιγράφει με μελανά χρώματα όσα έγιναν πριν αλλά και μετά τις εκλογές του 2019. Κάνει λόγο για μια «ζοφερή κατάσταση εντός της Ν.Δ., που δεν υπάρχει λόγος να δημοσιευθεί, αλλά είναι απαραίτητο να επιλυθεί άμεσα!». Καλεί, εις μάτην όπως αποδεικνύεται, τον Κ. Μητσοτάκη «να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες».
Πλαστογραφία και απάτη
Υπενθυμίζεται ότι η Ζ. Ρούσσου είναι η πρώτη αναπληρωματική βουλευτής της Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια Α΄ Πειραιώς και Νήσων. Παρά την κομματική της ιδιότητα, με το έγγραφο που απέστειλε στις 15 Ιουνίου 2021 παραπονείται εντόνως στον Κ. Μητσοτάκη ότι «αδυνατώ να επικοινωνήσω διά ζώσης μαζί σας». Ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός δεν θέλει να τη δει κι αυτό που δεν θέλει να ακούσει είναι η αντιπαράθεσή της με τον εκλεγμένο βουλευτή Νίκο Μανωλάκο, εναντίον του οποίου έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και τον κατηγορεί για πλαστογραφία (νόθευση) με χρήση και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση κατά συρροή. Η υπόθεση του Ν. Μανωλάκου έχει εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής (με θετική εισήγηση για τον βουλευτή) και θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες απόφαση και από την Ολομέλεια.
Ο Ν. Μανωλάκος ήταν διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων έως τις 29 Ιανουαρίου 2019, οπότε και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του αντιστράτηγου. Όπως αναφέρει η δικηγόρος Ζ. Ρούσσου, στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Πειραιώς και Νήσων συμπεριλαμβάνονται τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και μια σειρά από μικρότερα νησιά, ανάμεσα στα οποία η Φαλκονέρα (πουν ανήκει στον Δήμο Σπετσών) και ο Άγιος Γεώργιος (που ανήκει στον Δήμο Ύδρας). Όμως αυτά τα δύο νησιά ταυτόχρονα ανήκουν και στην ΑΣΔΕΝ, γεγονός που κατά τη Ζ. Ρούσσου δημιουργεί κώλυμα εκλογιμότητας για τον Ν. Μανωλάκο, καθώς το άρθρο 56 παρ. 3 του συντάγματος αναφέρει ότι οι ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν μπορούν να εκλεγούν «σε όποια εκλογική περιφέρεια υπηρέτησαν ή σε όποια εκλογική περιφέρεια εκτεινόταν η τοπική αρμοδιότητά τους μέσα στους τελευταίους 18 μήνες της τετραετούς βουλευτικής περιόδου».
Γνώριζαν οι άνθρωποι του Μητσοτάκη
Ο Ν. Μανωλάκος «δεν διέθετε το δεκαοκτάμηνο και δεν υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση περί μη κωλύματος» αναφέρει η Ζ. Ρούσσου στον Κ. Μητσοτάκη και καταγγέλλει ότι όλα αυτά τα γνώριζαν οι στενότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού: «Οι συνεργάτες σας κ. Δημητριάδης και κ. Νέζης γνώριζαν πολύ καλά ότι είχε κώλυμα, αλλά επειδή η αρμοδιότητά του προέκυπτε μόνο από απόρρητα έγγραφα, ο Ν. Μανωλάκος πήρε το ρίσκο της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία θεωρώντας ότι κανένας δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα απόρρητα!» τονίζει.
Επισημαίνεται ότι ο μεν Γρηγόρης Δημητριάδης είναι ανιψιός του πρωθυπουργού και διευθυντής του γραφείου του, ο δε Θανάσης Νέζης, ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσηνία, βρίσκεται στο πλευρό του πρωθυπουργού σχεδόν από την πρώτη μέρα και ουσιαστικά ηγήθηκε της ομάδας που κατήρτισε τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Αυτά τα δύο πρόσωπα που βρίσκονται γύρω από τον Κ. Μητσοτάκη καταγγέλλει η υποψήφια βουλευτής πως «γνώριζαν πολύ καλά» την υπόθεση χωρίς να ενεργήσουν τα δέοντα.
Συμφώνησε και ο Στεφανής
Έτσι, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της Ζ. Ρούσσου, ο Ν. Μανωλάκος προσκόμισε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο χάρτη της ΑΣΔΕΝ που δεν περιλάμβανε τη Φαλκονέρα και τον Άγιο Γεώργιο. Όμως, υποστηρίζει η καταγγέλλουσα, η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού «αρνείται ότι χορήγησε χάρτη με τα όρια, διότι δεν τον έχει», αναφέρει η βουλευτής και κατηγορεί τον Ν. Μανωλάκο πως «πλαστογράφησε χάρτη τον οποίο παρουσίασε στο δικαστήριο για να πείσει τάχα ότι δεν υπήρχε τμήμα της Α΄ Πειραιώς εντός της ΑΣΔΕΝ». Μάλιστα, η Ζ. Ρούσσου αναφέρει ότι μετά από εισαγγελική παραγγελία είδε τον χάρτη της ΑΣΔΕΝ (ο οποίος προφανώς και περιλαμβάνει τα δύο επίμαχα νησιά) και ότι συναντήθηκε με τον τότε υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος «συμφώνησε ότι τα δύο νησιά ήταν εντός ΑΣΔΕΝ σε όλα τα σχέδια του ΓΕΣ και ότι η ΑΣΔΕΝ είναι η δύναμη αποτροπής στη ΝΑ Μεσόγειο, εντός της οποίας βρίσκονται τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα»!
Ανήθικα και αήθη
«Εδώ συζητάμε για κακουργηματική πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη, καθώς οι αμοιβές που λαμβάνει ξεπερνούν τα 120.000 ευρώ» διαμαρτύρεται η καταγγέλλουσα στον Κ. Μητσοτάκη.
Αυτά είναι «ανήθικα, και νομικά απαράδεκτα, παράνομα, παράτυπα, καταχρηστικά και αήθη!» τονίζει η Ζ. Ρούσσου στο έγγραφό της προς τον Κ. Μητσοτάκη και του επισημαίνει: «Το κόμμα της Ν.Δ., στο οποίο είστε πρόεδρος, εκτίθεται ανεπανόρθωτα».