dimitris-koufontinas

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα για να στριμώξει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το μήκος κύματος, κινήθηκαν, τόσο η ανακοίνωση του Μαξίμου το περασμένο Σάββατο, όσο και οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, την Δευτέρα, 01/03.

Οι κυβερνητικοί επιτελείς ποντάρουν στο χαρτί “νόμος και τάξη”, προσπαθώντας να πατρονάρουν τις αντιδράσεις μιας κοινής γνώμης, εμφανώς διχασμένης από τις τελευταίες εξελίξεις, ειδικά σε ότι αφορά στο κομμάτι των διαδηλώσεων και τυχόν επεισοδίων, τα οποία και θα χρεώσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Προς τούτο, το Μαξίμου έχει φροντίσει να επαναφέρει την θεωρία των δύο άκρων, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα προς τους υπερασπιστές του Κουφοντίνα, αν θα έπρατταν το ίδιο αν στη θέση του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, βρισκόταν ο Ρουπακιάς. Φυσικά, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε για την μεταχείρισή του από το κράτος.

Η κυβέρνηση βεβαίως, αποφεύγει την ίδια στιγμή να σχολιάσει τις καταγγελίες του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη ότι νομοθέτησε έναν φωτογραφικό νόμο αποκλειστικά για τον Κουφοντίνα, εξαιρώντας ρητά τους καταδικασθέντες για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Δεδομένου ότι το πρόσωπο του Κουφοντίνα είναι δικαιολογημένα απεχθές στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης, η κυβέρνηση ταυτίζει με τα εγκλήματα του όσους θέτουν ζήτημα κράτους δικαίου. Έτσι δια του ηθικού στοιχείου, θέλει να απομονώσει το ΣΥΡΙΖΑ και να απομακρύνει ιδίως ψηφοφόρους του κέντρου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ ταυτόχρονα θέλει να συσπειρώσει δεξιούς ψηφοφόρους και να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση Λιγνάδη.

Το ενδιαφέρον δε, είναι ότι η κυβέρνηση αγνοεί και τις φιλελεύθερες φωνές νομικών ή αρθρογράφων, όπως ο Αριστείδης Χατζής. Είναι ενδεικτικό ότι η κ. Πελώνη δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση δεν θα απαντήσει σε σχόλια ιδιωτών και διερωτήθηκε “εάν όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι η πολιτεία πρέπει να υποκύψει, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να συναλλάσσεται και με άλλους κατάδικους στο μέλλον”.

Κυβερνητικά στελέχη επικαλούνταν δε την επιστολή που έστειλαν χθες προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων 41 δικαστικοί λειτουργοί, προσπερνώντας το ερώτημα γιατί δεν ζητούν οι ίδιοι τη σύγκληση γενικής συνέλευσης που απαιτεί την υπογραφή του ενός τρίτου των μελών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση άλλωστε, είναι μία μικρή μειοψηφία περί το ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρά.

Η κυβέρνηση νίπτει δε τας χείρας της, καθιστώντας υπεύθυνο για ό,τι συμβεί τον ίδιο το Δημήτρη Κουφοντίνα, τον οποίο καλεί να σταματήσει την απεργία πείνας ενώ διαψεύδει τους ισχυρισμούς της συνηγόρου του πως δεν είναι δυνατή εκ των πραγμάτων η προσφυγή του κρατούμενου στη Δικαιοσύνη.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine + eighteen =