synithies

Υποστηρίζουμε ακράδαντα ότι δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί σε όσα σε κάνουν ευτυχισμένη

– αν θέλεις να κάνεις longboard ή χούλα χουπ στα 35 σου, είμαστε μαζί σου!

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες ύπουλες συνήθειες που πρέπει να αφήσεις πίσω σου καθώς ωριμάζεις και που θα είναι καλύτερα να έχεις «δουλέψει» με τον εαυτό σου μετά τα 30.

Καθώς μεγαλώνεις, και αφήνεις πίσω τα ανέμελα ’20s, είναι απαραίτητο να βελτιώσεις και τη σχέση με τον εαυτό σου. Η ωριμότητα που έρχεται με τα χρόνια δεν είναι κάτι που συμβαίνει ως δια μαγείας, αλλά προϋποθέτει συνεχή δουλειά και προσπάθεια.

Η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου είναι μοναδική και τα χρόνια που έρχονται δεν γυρίζουν πίσω. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αφήσεις πίσω σου συνήθειες και συμπεριφορές που στέκονται εμπόδιο στην προσωπική σου εξέλιξη και ευτυχία. Κάνε την αρχή με τις παρακάτω αρνητικές συνήθειες που θα πρέπει να αφήσεις πίσω σου μετά τα 30:

Κριτικάρεις αρνητικά κάθε φωτογραφία σου

Αν ανατρέξεις σε παλιά άλμπουμ με φωτογραφίες σου, πιθανότατα να θυμηθείς πώς είχες αντιδράσει αρνητικά σε κάποια φωτογραφία. Τώρα όμως σκέφτεσαι ότι ήσουν νέα και γλυκιά, οπότε προς τι ο αρνητισμός; Σκέψου ότι και για τις τωρινές φωτογραφίες σου θα σκέφτεσαι το ίδιο στο μέλλον, οπότε γιατί να τις κριτικάρεις αρνητικά;

Δεν δέχεσαι τις φιλοφρονήσεις

Όπως έχει επισημάνει η Amy Schumer, οι γυναίκες δεν ξέρουν να δέχονται τον έπαινο. Είναι η ώρα να αποφασίσεις ότι έχεις κερδίσει τα «συγχαρητήρια» που δέχεσαι και το μόνο που πρέπει να πεις είναι «ευχαριστώ».

Θεωρείς ότι δεν έχεις πετύχει κάτι

Αν μιλούσες στους φίλους σου όπως μιλάς στον εαυτό σου, θα τους είχες χάσει. Εξάσκησε τον τρόπο με τον οποίο μιλάς στον εαυτό σου, σαν να είχες απέναντί σου κάποιον φίλο. Γίνε δηλαδή πιο ευγενική, με διάθεση για συγχώρεση και κυρίως με αγάπη.

Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Όπως έχει πει και ο Mark Twain, «η σύγκριση είναι ο θάνατος της χαράς». Κάθε φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται τις αδυναμίες του σε σύγκριση με των άλλων και να επηρεάζεται από τις ζωές των άλλων (κυρίως όπως παρουσιάζονται στα social media), κάνε ένα βήμα πίσω για να επανεξετάσεις τι πραγματικά ισχύει, ποιοι είναι οι στόχοι σου και φυσικά τι ζητάει η καρδιά σου.

Λες «ναι» ενώ εννοείς «όχι»

Η ζωή είναι σύντομη και καθώς εισέρχεσαι στα 30 σου, ξαφνικά φαίνεται πολύ μικρότερη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στον χρόνο σου διαφορετικά, και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις είναι να λες «όχι» όταν εννοείς «όχι». Δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση να γίνεις αντικοινωνική, αλλά να μην βάζεις σε δεύτερη μοίρα τα θέλω σου (βλέπε να μην πας στο πάρτι και να δεις Netflix).

Κρατάς φιλίες που δεν σε κάνουν ευτυχισμένη

Όσο μεγαλώνεις θα πρέπει να επανεξετάζεις τις φιλίες σου. Κανένας δεν σε κάνει χαρούμενο 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να περνάς τον χρόνο σου με κάποιον που δεν συμβάλει στην ευτυχία σου. Να θυμάσαι ότι οι φιλίες γίνονται από επιλογή μας.

Βρίσκεις δικαιολογίες για τους άντρες

Αυτός που σου αρέσει δεν πνίγεται στη δουλειά, δεν περιμένει να του στείλεις εσύ πρώτη και δεν το πάει αργά γιατί φοβάται. Απλώς δεν σε γουστάρει. Από δω και πέρα θα πρέπει να δέχεσαι την πραγματικότητα και να μην κυνηγάς κάποιον που δεν σε θέλει.

Εξιδανικεύεις το μέλλον

Μάντεψε τι; Όσο μεγαλώνεις δεν έρχονται όλα όπως τα θέλεις ούτε υπάρχουν ιδανικές στιγμές για βρει το καθετί τη θέση του. Αντίθετα, όσο μεγαλώνεις η ζωή γίνεται πιο περίπλοκη και χαοτική, με απροσδόκητα γεγονότα. Γι΄αυτό σώσε τον εαυτό σου από την περιττή αγωνία, εστιάζοντας στην παρούσα στιγμή, όπου όλα είναι ακριβώς όπως φαίνονται. Διαφορετικά, θα αναπολείς όλα αυτά που δεν έζησες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × four =