Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη: Διπλή εισαγγελική έρευνα για τον παρουσιαστή

Υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη: Διπλή εισαγγελική έρευνα για τον παρουσιαστή

Ερευνες γίνονται στον Μένιο Φουρθιώτη μετά τις καταγγελίες Γιάννη Βρούτση.

vroutsis-fourthiotis

Παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και σειράς δημοσιευμάτων, που αφορούν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Οι εξελίξεις προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ζήτησε να διαβιβαστούν τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Ταυτόχρονα, προκαταρκτική έρευνα διενεργεί και ο οικονομικός εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης, στο πλαίσιο της οποίας θα ελεγχθούν αδικήματα όπως απάτη ή απόπειρα απάτης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με δηλώσεις του, φωτογράφισε τον Μένιο Φουρθιώτη ως εμπνευστή κομπίνας για την παράνομη είσπραξη δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα Συν-Εργασία, δηλώνοντας εν μία νυκτί, μισθούς που υπερέβαιναν τα 80 χιλιάδες ευρώ μεικτά. Η εντολή του εισαγγελέα προς το ΣΔΟΕ είναι να ελέγξει ταχύτατα το φορολογικό» προφίλ του κ. Φουρθιώτη και να του διαβιβαστούν άμεσα τα στοιχεία, προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Την ίδια ώρα, με παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας ή της απόπειρας εκβίασης. Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελίας αποτέλεσαν οι καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση περί εισβολής του Φουρθιώτη με μπράβους στο γραφείο του την περίοδο που ήταν υπουργός Εργασίας και περί απειλών του επί πέντε ώρες. Την προκαταρκτική θα διενεργήσει το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Χάιδως Ζουγρή.

Παράλληλα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας διαβίβασε στον οικονομικό εισαγγελέα και τα στοιχεία που της απεστάλησαν από τον Κωστή Χατζηδάκη, και αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου «στο φάκελο συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Μένιος Φουρθιώτης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι δέχεται ανηλεή πόλεμο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − 9 =

Exit mobile version