Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Υπ. Ναυτιλίας: Χρηματοδότηση €111.600,00€ για τη λειψυδρία στα Αντικύθηρα

Υπ. Ναυτιλίας: Χρηματοδότηση €111.600,00€ για τη λειψυδρία στα Αντικύθηρα

antikythira

Με δελτίου τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Κυθήρων σήμερα, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση εγκατάστασης και λειτουργίας φορητής μονάδας αφαλάτωσης στα Αντικύθηρα, η οποία θα συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος λειψυδρίας, δεδομένου ότι οι φετινές βροχοπτώσεις στο νησί ήταν μειωμένες. Ακολυθεί το δελτίο τύπου του Δήμου.

Άμεση η ανταπόκριση της Κυβέρνησης για τη λειψυδρία στα Αντικύθηρα

Σε συνέχεια σχετικών αιτημάτων του Δήμου μας και ύστερα από την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Δημάρχου κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κων/νο Κατσαφάδο στις 12/05/2021, υπεγράφη σήμερα 13/05/2021 η Υπουργική Απόφαση με την οποία το Υπουργείο Ναυτιλίας επιχορηγεί το Δήμο Κυθήρων με 111.600,00€ προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το οξύτατο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν φέτος τα Αντικύθηρα.

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά το τρέχον υδρογεωλογικό έτος (Σεπτέμβριος 2020-σήμερα) έχουν καταγραφεί μόνο 361,2 χιλιοστά βροχής στο νησί, ποσότητα μειωμένη κατά τουλάχιστον 60% σε σχέση με τον ετήσιο μέσο όρο.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος μας σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και με το νέο Υφυπουργό κ. Κατσαφάδο, προέβη άμεσα στην υποβολή αιτήματος έκτακτης χρηματοδότησης προκειμένου να μισθωθεί φορητή μονάδα αφαλάτωσης και να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα έργα και προμήθειες εξαρτημάτων και υλικών ύδρευσης ώστε να υδροδοτηθεί με επάρκεια το νησί των Αντικυθήρων. Πέραν των αναγκών υδροδότησης των κατοίκων και επισκεπτών, κατά το τρέχον έτος παρίσταται ανάγκη επιπλέον ποσοτήτων νερού λόγω της εκτέλεσης στο νησί μεγάλων δημοτικών και κοινωφελών έργων, που κινδύνευαν να διακοπούν λόγω της λειψυδρίας.

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, με αφορμή την θετική αυτή εξέλιξη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, τον Υπουργό κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Υφυπουργό κ. Κων/νο Κατσαφάδο και τους Γενικούς Γραμματείς για την άμεση ανταπόκρισή τους στην ανάγκη επαρκούς υδροδότησης των Αντικυθήρων για τους επόμενους μήνες. Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι οι σχέσεις συνεργασίας της Κυβέρνησης με τους Δήμους αποφέρουν θετικά αποτελέσματα, κυρίως όταν οι Δήμοι ενεργούν μεθοδικά και υπεύθυνα, με πλήρεις και τεκμηριωμένες προτάσεις. Οι κάτοικοι των Αντικυθήρων είναι ισότιμοι πολίτες με τους υπόλοιπους Έλληνες και δικαιούνται τα αυτονόητα ως ελάχιστη ανταπόδοση για τις Θερμοπύλες που φυλάνε στο νησί τους».  

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × 5 =

Exit mobile version