Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ξεσηκώνονται οι νησιώτες για το μεταφορικό ισοδύναμο – Μαζεύουν υπογραφές

Ξεσηκώνονται οι νησιώτες για το μεταφορικό ισοδύναμο – Μαζεύουν υπογραφές

Επισκεφτείτε τη σελίδα διαδικτυακών υπογραφών και ψηφίστε.

metaforiko-isodynamo

Ξεσηκωμός στις τάξεις των νησιωτών για την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε σελίδα όπου συλλέγονται διαδικτυακές υπογραφές, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στους αρμοδίους του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με σκοπό να επισπεύσουν τις διαδικασίες πληρωμής του ποσού αποζημίωσης για τα εισητήρια που εμπίπτουν στην κατηγορία του μεταφορικού ισοδυνάμου.

Η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών φιλοξενείται στην σελίδα “Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου”.

Στο κείμενο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αναφέρονται τα εξής:

«Η χώρα μας βασίζεται στον τουρισμό των νησιών σε μεγάλο βαθμό, αλλά οι εκάστοτε κυβερνήσεις δείχνουν μηδενικό ενδιαφέρον προς τους κατοίκους τους. Όπως οι πολίτες τηρούν τις υποχρεώσεις τους προς την Πολιτεία, το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και από την πλευρά της κυβέρνησης. Επιτέλους, εάν ενδιαφέρονται έστω και λίγο γι αυτούς, να προχωρήσει άμεσα η καταβολή του ΑΝΗΚΟ.»

Να σημειωθεί ότι οι πληρωμές για τα εισιτήρια μετακίνησης των νησιωτών βρίσκονται στον “πάγο”, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί τα ποσά που αντιστοιχούν στους μήνες Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021.

Επίσης, να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο, βγήκε η απόφαση για την καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις του α΄ εξάμηνο του 2021.

Οι τεράστιες χρονικές καθυστερήσεις καταβολής του Μ.Ι σε συνδυασμό με τις μεγάλες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έχουν δημιουργήσει μία δυσάρεστη κατάσταση για τους νησιώτες.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την εν λόγω σελίδα και να ψηφίσετε διαδικτυακά, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/upourgeio_nautilias_kai_nesiotikes_politikes_na_apozemiothoun_amesa_oi_nesiotes_apo_ta_uperogka_posa_ton_aktoploikon_metaphoron_2/?cGlqlkb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-1497866-na_apozemiothoun_amesa_oi_nesiotes_apo_ta_uperogka_posa_ton_aktoploikon_metaphoron&utm_term=cGlqlkb%2Ben&fbclid=IwAR2ByCFetzt_vub0aeSce8D9FQllWLpAcBVrtNSyOxVRmluBXPj4QnXjv-k

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 + twenty =

Exit mobile version