Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ξενάγηση στην Τραπεζούντα και το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά

Ξενάγηση στην Τραπεζούντα και το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά

Με τον Ender Pınarbaşı στον Πόντο, στις 15 Αυγούστου 2021

Από την Κωνσταντινούπολη στην ωραιότερη πόλη τού Ευξείνου Πόντου, την Τραπεζούντα. Το διαμάντι τού Πόντου και το καμάρι τού ποντιακού Ελληνισμού. Η Τραπεζούντα ήταν η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών και το τελευταίο καταφύγιο τού Ελληνισμού.
Είναι μία πόλη που έζησε δόξες, τιμές, θυσίες και καταστροφές.

Η Τραπεζούντα αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού και φυσικού πλούτου της Ανατολικής πλευράς στην Μαύρη θάλασσα. Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι την επισκέφτηκε τον 14ο αιώνα ο Μάρκο Πόλο. Τα μνημεία της πόλης πολλά και γνωστά.

Η Παναγία Σουμελά, η Αγία Σοφία τής Τραπεζούντας, το Φροντιστήριο τής Τραπεζούντας(σχολείο),Ο Άγιος Ευγένιος. Θα δούμε πολλά από αυτά στο βίντεο που ακολουθεί…

Επίσης θα δούμε την περίφημη βίλα Καπαγιανίδη, ένα νεοκλασικό κτίριο μοναδικής ομορφιάς. Σχεδιασμένη από Έλληνα μηχανικό, πλέον λειτουργεί ως μουσείο.
Εκτός από τα φυσικά θαύματα και τα μνημεία της Η Τραπεζούντα κερδίζει τους επισκέπτες της και με την εξαιρετική κουζίνα της.

Υπάρχουν πολλά τοπικά πιάτα με συνταγές που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στον κόσμο.
Εμείς στο βίντεο θα παρακολουθήσουμε την διαδικασία μαγειρέματος τού χαβίτς, μια απλή και θρεπτική ποντιακή συνταγή.

Λοιπόν τι λέτε; να ξεκινήσει το ταξίδι μας;
Καλή θέαση σε όλους.

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία σήμερα, Σάββατο 15 Αυγούστου 2021, επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Πόντο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Σηλυβρίας κ. Μαξίμου και Ζάμπιας κ. Ιωάννη, Ιεράρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 4 =

Exit mobile version