Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βουλή: Κορυφώνεται η μάχη των πολιτικών αρχηγών για το εργασιακό νομοσχέδιο

Βουλή: Κορυφώνεται η μάχη των πολιτικών αρχηγών για το εργασιακό νομοσχέδιο

psifistike-to-nomosxedio-gia-tin-asfalistiki-metarr;ithmisi

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, Τετάρτη, 16/06, αναμένεται η τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών όλων των παρατάξεων ενώ το απόγευμα αναμένεται και η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου, που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Στις κατηγορίες και τα σφοδρά πυρά που εξαπολύουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάργηση του 8ωρού και του δικαιώματος στην απεργία, η κυβέρνηση έχει χαράξει γραμμή σθεναρής στήριξης του νομοσχεδίου Χατζηδάκη ως μια αναγκαία μεταρρύθμιση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις σε συνδυασμό με διατάξεις που ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, στηρίζουν τον κόσμο της εργασίας και τις επιχειρήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντίθετα, όπως έχει ήδη σημειώσει και μέσα από τις διαδοχικές εμφανίσεις του και τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους διαφόρων εργασιακών κλάδων, θα επιμείνει ότι η κυβέρνηση ξεπληρώνει προεκλογικά γραμμάτια καταργώντας στην πράξη το 8ωρο, μέσω της διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ατομική διαπραγμάτευση για χατίρι του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα άλλα κόμματα δεν φαίνονται διατεθειμένα να «τσιμπήσουν» και να πέσουν στην παγίδα της συναίνεσης των λίγων θετικών διατάξεων που εισάγει το νομοσχέδιο, όπως οι γονικές άδειες και στον πατέρα.

Σφοδρή κριτική στις προωθούμενες διατάξεις, αναμένεται να ασκήσει και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι ο νόμος Χατζηδάκη έρχεται να «ξηλώσει» το προστατευτικό πλαίσιο των εργαζόμενων που θεσπίστηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επαναλάβει ότι οι προωθούμενες διατάξεις συντάχθηκαν καθ υπόδειξη του ΣΕΒ ενώ επίθεση αναμένεται να εξαπολύσουν, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και ο γγ του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία επί του συνόλου των άρθρων. Το σχετικό αίτημα έχουν καταθέσει οι βουλευτές της πλειοψηφίας προκειμένου το σύνολο των κομμάτων να λάβει καθαρή στάση για τις προωθούμενες διατάξεις.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − 2 =

Exit mobile version