Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Βόμβα στο ΑΧΕΠΑ: Συρροή κρουσμάτων σε πλήρως εμβολιασμένους υγειονομικούς

Βόμβα στο ΑΧΕΠΑ: Συρροή κρουσμάτων σε πλήρως εμβολιασμένους υγειονομικούς

axepa-nosokomeio

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, εξαιτίας συρροής κρουσμάτων κορονοϊού, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει πλήρως εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκαν 7 θετικά κρούσματα σε πλήρως εμβολιασμένους υγειονομικούς του νοσοκομείου, εκ των οποίων, το ένα αφορά σε γιατρό και τα άλλα έξι σε νοσηλεύτριες.

Οι επτά επαγγελματίες υγείας εμφάνισαν συμπτώματα της λοίμωξης covid-19 που προκαλεί η νόσος SARS-CoV-2 του νέου κορονοϊού και ακολούθως, υποβλήθηκαν σε τεστ PCR στο Τμήμα Λοιμώξεων, το οποίο, σε όλες τις περιπτώσεις, βγήκε θετικό. Ενεργοποιήθηκαν άμεσα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι επτά υγειονομικοί απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πραγματικός αριθμός θετικών κρουσμάτων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

Τί γίνεται στην περίπτωση που εντοπιστεί θετικός πλήρως εμβολιασμένος εργαζόμενος σε νοσοκομείο

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ εξήγησε ότι, όταν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι εμφανίσουν συμπτώματα κορονοϊού, ή έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα, τότε οδηγούνται στο Τμήμα Λοιμώξεων και υποβάλλονται σε PCR test. Αν διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί, απομακρύνονται από το χώρο της εργασίας τους και ενημερώνεται άμεσα το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Και με γνώμονα την αλλαγή καθεστώτος στα νοσοκομεία και τη λειτουργία τους μόνο με εμβολιασμένο προσωπικό, ο Χαράλαμπος Κοροξενός σημείωσε ότι «δεν γίνεται πλέον καμία απολύμανση -αυτό ίσχυε όταν υπήρχαν και ανεμβολίαστοι-, απλά, τα άτομα που έχουν έρθει σε στενή επαφή, υποβάλλονται σε τεστ και γενικώς τους ενημερώνουν να βρίσκονται σε εγρήγορση».

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen − 14 =

Exit mobile version