Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση η έρευνα κατά του Πέτρου Φιλιππίδη

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση η έρευνα κατά του Πέτρου Φιλιππίδη

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να έχει καταλήξει ως προς την εξέλιξη δύο ερευνών για σεξουαλική κακοποίηση, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Πέτρου Φιλιππίδη.

petros-filippidis

Εβδομάδα εξελίξεων για τουλάχιστον δύο υποθέσεις που διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναμένεται να είναι η ακόλουθη. Η μία, αφορά στην δικογραφία κατά ηθοποιού για σεξουαλική κακοποίηση και η άλλη έχει να κάνει με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η προκαταρκτική εξέταση εις βάρος του γνωστού κωμικού για τρεις κακουργηματικές πράξεις, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή πριν την Μεγάλη Βδομάδα, με την υποβολή έγγραφων εξηγήσεων από την πλευρά του. Την ερχόμενη Δευτέρα, 10/05, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος, αναμένεται είτε να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Φιλιππίδη είτε να αρχειοθετήσει την δικογραφία, απαλλάσσοντάς τον από τις κατηγορίες.

Πάντως, η απόφαση αυτή θα έρθει αφού ο εισαγγελικός λειτουργός εξετάσει διεξοδικά όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει για τις τρεις καταγγελίες που αρχικά έχουν κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Πρόκειται για μαρτυρικές καταθέσεις των τριών γυναικών αλλά και προσώπων που έχουν προταθεί τόσο από τις ίδιες όσο και από τον ηθοποιό, καθώς και το υπόμνημα που υπέβαλε ο Πέτρος Φιλλιπίδης ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, αρνούμενος τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού που του έχουν αποδοθεί, με χρόνο τέλεσης τα έτη 2008, 2010 και 2014.

Κλήτευση ηθοποιού

Τις ίδιες ημέρες, ο Κώστας Σπυρόπουλος αναμένεται να προχωρήσει ακόμη μία έρευνα που έχει «χρεωθεί». Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να αποσταλεί σε ηθοποιό η κλήτευσή του, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η εμπλοκή του με την ελληνική Δικαιοσύνη έρχεται και εδώ μέσα από το ΣΕΗ, το οποίο υπέβαλε καταγγελία που έχει κατατεθεί στο σωματείο κατά του ηθοποιού. Πληροφορίες αναφέρουν, πως σε αυτή γίνεται περιγραφή που προσιδιάζει με το κακούργημα του βιασμού, ενώ δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής, αφού κατά την καταγγελία, φέρεται να τελέστηκε το 2020. Από τις έγγραφες εξηγήσεις του ηθοποιού, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο εισαγγελικός λειτουργός, θα φανεί η πορεία και αυτής της έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το τέλος της εβδομάδας του Πάσχα σηματοδοτεί και την ουσιαστική έναρξη μίας τρίτης προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά σε καταγγελίες κατά γνωστού σεναριογράφου. Αν και περισσότερες από 10 αναφορές γυναικών έχουν φτάσει στις εισαγγελικές αρχές μέσω του ΣΕΗ, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι όλες αξιοποιήσιμες, περιορίζοντας το ποινικό ενδιαφέρον σε μία καταγγελία που αφορά σε ενδεχόμενη απόπειρα βιασμού στο σπίτι του το 2007. Τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας αναμένεται να έχει καταλήξει ως προς τον αριθμό των καταγγελιών που μπορεί να εξετάσει, καλώντας τους πρώτους μάρτυρες.

 

 

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − 10 =

Exit mobile version