Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τσίπρας: «Στο σπίτι του Βολταίρου δε μιλάνε για σκοινί».

Τσίπρας: «Στο σπίτι του Βολταίρου δε μιλάνε για σκοινί».

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα τα έξοδα των ακινήτων του. Προανήγγειλε τροπολογία για το πόθεν έσχες των βουλευτών.

tsipras

Αντεπίθεση στο «κόμμα των μεγαλοϊδιοκτητών και των υπερχρεωμένων» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ζητώντας μάλιστα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα «τα έξοδα συντήρησης των 32 και πλέον ακινήτων που κατέχει».

Ο κ. Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει αρχικά σε ερωτήματα που αφορούν στην εξοχική κατοικία του, κατηγορώντας την κυβέρνηση για “λάσπη” και “κιτρινισμό” απέναντί του, καθώς, όπως είπε, «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επέλεξαν τη στιγμή που έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτό το θέμα. Μιλάνε για βίλα εκατομμυρίων», ενώ πρόκειται για ένα «μικρό, όμορφο σπίτι», ανέφερε, σημειώνοντας πως «βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο, που είναι μεσοτοιχία με το σπίτι του κ. Χριστοφοράκου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε: «Εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω, τίποτα να φοβηθώ. Δίνω απαντήσεις γιατί οφείλουμε όλοι διαφάνεια. Ο κ. Μητοστάκης θα δώσει στη δημοσιότητα το ενοίκιο που πληρώνει στο Λυκαβηττό; Βίλα είναι το σπίτι Μητσοτάκη στην Τήνο, μεσοτοιχία με το Χριστοφοράκο. Στο σπίτι του Βολταίρου δε μιλάνε για σκοινί. Να μάθουμε πόσα πληρώνει, αν πληρώνει, σε ποιον; Θα δώσει στη δημοσιότητα τα έξοδα συντήρησης των 32 και πλέον ακινήτων που κατέχει;», για να συνεχίσει: «Επειδή δεν θα δώσουν τίποτα στη δημοσιότητα, φέρνουμε στη βουλή τροπολογία που θα υποχρεώνει βουλευτές και υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος του δανεισμού αλλά και όλη την πορεία και τις ρυθμίσεις των δανείων», τονίζοντας πως: «Αν υπάρχει ένας τρόπος να ξεπλένει κανείς χρήμα, είναι να παίρνει δάνεια εκατομμυρίων από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «το κόμμα των μεγαλοϊδιοκτητών και των υπερχρεωμένων με συνολικά δάνεια πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος», εξηγώντας παράλληλα πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος δεν είναι ούτε «κάποιος επιχειρηματίας με συναλλαγές με το Δημόσιο» ούτε «διαπλεκόμενος» ούτε «χρωστάει στο Δημόσιο ή σε τράπεζες», το είχε σε αγγελία για ενοικίαση και πώληση για δέκα χρόνια και έμενε «ανεκμετάλλευτο». Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, επειδή ήθελε να το ανακαινίσει, συμφώνησε να του κάνει ένα ενοικιαστήριο για τέσσερα χρόνια.

Αναφορικά με την επιδημιολογική πορεία της χώρας και τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε πως «δεν υπάρχει σοβαρή διαδικασία καταγραφής κρουσμάτων. Ο αριθμός των τεστ, η συνταγογράφηση των τεστ. Πόσο θα στοίχιζε αυτό; Φωνάζουμε από το Μάρτιο για συνταγογράφηση των τεστ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε 8 μήνες να προετοιμάσει τη χώρα, να ενισχύσει ΕΣΥ, να ενισχύσει ΕΟΔΥ, να πάρει μέτρα στα ΜΜΜ, να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα. Αντί να κάνει όλα αυτά και να αξιοποιήσει το χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης πανηγύριζε ότι νίκησε τον κορονοϊό. Ο κ. Μητσοτάκης ενώ έχουμε πάνω από δέκα μέρες εκατόμβη νεκρών δεν έχει πολιτικό θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την εκατόμβη νεκρών, για τις παραλείψεις και τα λάθη 8 μηνών».

“Διπλωματική ήττα της χώρας”

Τέλος, αναφορικά με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής και την απόφαση να μην επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για διπλωματική ήττα της χώρας, σημειώνοντας: «είχαμε πολύ αρνητική εξέλιξη, μία ακόμα διπλωματική ήττα για τη χώρα. Είχαν προαναγγείλει κυρώσεις που θα δαγκώνουν και πέρασαν κάτω από τον πήχη. Ως το Μάρτη η Τουρκία έχει δυνατότητα να σουλατσάρει με το Όρουτς Ρέις. Είναι μία διπλωματική ήττα της χώρας».

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 + 7 =

Exit mobile version