Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Τούρκος πολιτικός αναλυτής στο OPEN: Ερντογάν και Μπαχτσελί «κλείνουν» το HDP

Τούρκος πολιτικός αναλυτής στο OPEN: Ερντογάν και Μπαχτσελί «κλείνουν» το HDP

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση για το κλείσιμο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, έχοντας στήριγμα τον ακροδεξιό Μπαχτσελί για να καλυφθεί. Αυτό υποστηρίζει ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Γιαβούζ Μπαϊντάρ, μιλώντας στο OPEN. Τονίζει, μάλιστα, ότι η απόφαση ελήφθη πρόσφατα σε μυστική συνάντηση.

«Πιστεύω ότι αυτές οι δύο πολιτικές φιγούρες (σ.σ. Ερντογάν και Μπαχτσελί) έχουν κοινά σημεία. Δρουν πάντα σε συνεργασία. Συναντήθηκαν δύο φορές πρόσφατα, τη μια φορά ιδιωτικά στο σπίτι του Μπαχτσελί και πριν μια εβδομάδα συναντήθηκαν σε ένα άλλο μέρος οι δύο τους. Δρουν σε συμφωνία. Είναι μια κατάσταση δούναι και λαβείν», λέει χαρακτηριστικά.

«Αν το HDP κλείσει και σε 687 συνεργάτες και πολιτικές φιγούρες του κόμματος, τούς απαγορευτεί η πολιτική τους δραστηριότητα για τουλάχιστον πέντε χρόνια, θα είναι πολύ δύσκολο για το HDP να προετοιμάσει μια λίστα  υποψηφίων για τις επερχόμενες εκλογές. Oι περισσότεροι από αυτούς είναι στη φυλακή, άλλοι είναι υπό κράτηση και άλλοι διώκονται, και κάποιοι άλλοι είναι αυτοεξόριστοι στη Γερμανία», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 3 =

Exit mobile version