Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Τουρκία: Γερμανικό εμπάργκο στα άρματα μάχης Altay

Τουρκία: Γερμανικό εμπάργκο στα άρματα μάχης Altay

Την ίδια ώρα, τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ελλάδα «ρίχνει χρήμα» στους εξοπλισμούς.

Άρμα μάχης

Η παραγγελία των 18 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale από την Γαλλία, σε συνδυασμό με το πάγωμα από πλευράς Γερμανίας σε ένα από τα μεγαλύτερα projects της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας (SSB), προκαλούν εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Η γραμμή παραγωγής του εθνικού άρματος μάχης Altay, που έχει μπει στη ναφθαλίνη από το Βερολίνο λόγω της επέμβασης της Τουρκίας στην Συρία, προκάλεσε έκρηξη στο τουρκικό κοινοβούλιο, με τον επικεφαλή της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

«Η σύμβαση έλεγε πως το πρώτο άρμα μάχης ALTAY θα είναι ετοιμοπαράδοτο εντός 18  μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Που είναι το άρμα μάχης; Τουλάχιστον ας μας φέρουν ένα παιχνίδι ως άρμα μάχης να το βλέπουμε», εξανέστη ο Κιλιτσντάρογλου.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιρρίπτει τις ευθύνες στη Γερμανία κατηγορώντας την ότι σταματάει την εξαγωγή των κινητήρων στην Άγκυρα. «Η Γερμανία την περίοδο αυτή δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα και για το λόγο αυτό η παράδοση καθυστερεί. Όμως με τις δικές μας δυνατότητες ένα πρωτότυπο έχει παρουσιαστεί», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Μεχμέτ Ακσμπάσογλου.

Την ίδια ώρα, με εκτενές δημοσίευμα για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας κυκλοφορεί σήμερα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet σημειώνοντας στο πρωτοσέλιδό της ότι «η Ελλάδα ρίχνει χρήμα στους εξοπλισμούς». Αναλυτικά, αναφέρει ότι η χώρα μας πενταπλασιάζει τις αγορές όπλων αυξάνοντας τον αμυντικό προϋπολογισμό και εστιάζοντας στη προμήθεια των 18 μαχητικών Rafale από τη Γαλλία, ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

17 + eleven =

Exit mobile version