Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Τουρκία: Ερευνα εις βάρος του δημάρχου Κωνσταντινούπολης ζητεί εισαγγελέας

Τουρκία: Ερευνα εις βάρος του δημάρχου Κωνσταντινούπολης ζητεί εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας ζητεί έρευνα για ασέβεια προς τον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή - Μεταδίδει από την Τουρκία η ανταποκρίτρια του ethnos.gr, Μαρία Ζαχαράκη.

ekrem-imamoglu

Ερευνα κατά του δημάρχου της ΚωνσταντινούποληςΕκρέμ Ιμάμογλου, ζητεί ο γενικός εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης για ασέβεια προς τον τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή, επειδή πριν ένα χρόνο που τον επισκέφτηκε περπατούσε με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του, αλλά και για την επίσκεψή του σε δήμαρχο που προέρχεται από το φιλο-κουρδικό κόμμα της Τουρκίας HDP.

Ένα φιλο-κυβερνητικό μέσο ενημέρωσης πριν από ένα χρόνο χαρακτήρισε τη στάση του Ιμάμογλου ως «ασέβεια», προκαλώντας αντιδράσεις. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου έδωσε και γραπτή κατάθεση δικαιολογώντας τη στάση του, ωστόσο ένα χρόνο μετά το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών να δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και δυνητικού αντιπάλου του Ερντογάν στις επικείμενες εκλογές για την προεδρία.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου σε μία πρώτη αντίδραση σήμερα χαμογέλασε σκωπτικά και σχολίασε ότι πρόκειται για «μεγάλη επιτυχία» μία τέτοια έρευνα. «Η έναρξη μίας τόσο παράλογης έρευνας και μίας τέτοιας διαδικασίας είναι άσχημα πράγματα.

Ρωτώ αυτόν που ξεκίνησε την έρευνα, τον ιθύνοντα νου, αυτόν που έβαλε την υπογραφή του για να ξεκινήσει. Η κατάσταση έχει ως εξής: Αν δείτε κάποιον να περπατά με τα χέρια πίσω, του κάνετε αγωγή για προσβολή; Να ασχολείται με κάτι τέτοιο ο γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης; Το να περπατάει κάποιος με τα χέρια πίσω μπροστά σε ένα τάφο, σε ένα τύμβο, τί να πω; Πρόκειται για συνήθεια. Το να βγαίνει κάποιο άλλο νόημα από μία παραδοσιακή στάση περπατήματος εκείνη την ημέρα και μάλιστα να ξεκινάει έρευνα εναντίον μου, πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία!».

Αναφορικά με την επίσκεψή του σε δήμαρχο του HDP, ο Ιμάμογλου απάντησε «Επισκέφθηκα έναν εκλεγμένο δήμαρχο. Εκείνη την εποχή, εξέφρασα τη γνώμη μου για το διορισμό δημάρχων. Είμαι ένα άτομο που πιστεύει στη δημοκρατία. Όταν πήγα εκεί, δώρισα ένα πορτρέτο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στο δήμαρχο. Είναι αυτό κίνηση για έρευνα»;

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − twelve =

Exit mobile version