Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά

Τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά

rainning car

Σήμερα Τετάρτη αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια και τμήματα των νησιών του Ιονίου.

Ανάλογα φαινόμενα θα επηρεάσουν επίσης μεμονωμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και ενδεχομένως στη Ρόδο. Παροδικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 32 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, ενώ τοπικά στο Αιγαίοι οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ. Οι καταιγίδες στα ηπειρωτικά θα συνοδεύονται κατά τόπους από ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας προοδευτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 + 16 =

Exit mobile version